vineri, iulie 12, 2024

De câte ori se plătește fondul de rulment?

Fondul de rulment este un element important în gestionarea financiară a unei asociații de proprietari, asigurând disponibilitatea resurselor necesare pentru acoperirea cheltuielilor curente ale condominiului.

Cu toate acestea, modalitatea de constituire și plată a fondului de rulment poate genera uneori confuzii în rândul proprietarilor. În acest articol, vom clarifica aceste aspecte, analizând prevederile legale relevante și subliniind frecvența plății fondului de rulment.

Ce este fondul de rulment?

Fondul de rulment reprezintă o sumă de bani colectată de la proprietarii dintr-un condominiu pentru a acoperi cheltuielile curente, cum ar fi plata facturilor la utilități, întreținerea și reparațiile curente ale părților comune. Scopul fondului de rulment este de a asigura un flux de numerar constant și de a evita întârzierile în efectuarea plăților necesare pentru buna funcționare a condominiului.

Conform art. 72 alin. (1) din Legea nr. 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari, asociația de proprietari are obligația de a stabili cuantumul și cota de participare a proprietarilor la constituirea fondului de rulment. Acesta trebuie să fie suficient pentru a acoperi cheltuielile curente ale condominiului la nivelul unei luni calendaristice.

Cine plătește fondul de rulment – chiriașul sau proprietarul?

Fondul de rulment este plătit de către proprietarii apartamentelor sau spațiilor dintr-un condominiu. Fiecare proprietar are obligația de a contribui la constituirea fondului de rulment, în cota stabilită prin hotărârea adunării generale a asociației de proprietari.

Chiriașii nu au obligația de a plăti fondul de rulment, această responsabilitate revenind exclusiv proprietarului. Cu toate acestea, proprietarul poate include o parte din fondul de rulment în chiria percepută chiriașului, în funcție de prevederile contractuale dintre părți, astfel cum acestea sunt stabilite în contractul de închiriere.

De câte ori se plătește fondul de rulment?

Potrivit art. 72 alin. (3) din Legea nr. 196/2018, fondul de rulment se constituie prin plata anticipată a cotei ce revine fiecărui proprietar, conform hotărârii adunării generale a asociației de proprietari. Reîntregirea fondului de rulment se face lunar, prin plata sumelor afișate pe lista de plată.

Fondul de rulment se plătește lunar de către fiecare proprietar, în cota stabilită de asociația de proprietari. Plata se face anticipat, iar sumele datorate sunt calculate în funcție de cheltuielile estimate pentru luna respectivă.

Administratorul asociației de proprietari are obligația de a afișa lista de plată cu sumele datorate de fiecare proprietar și de a elibera chitanțe nominale separate pentru încasarea fondului de rulment, conform art. 72 alin. (4) din lege. Aceste chitanțe servesc ca dovadă a plății și a contribuției fiecărui proprietar la fondul de rulment.

Este important de menționat că, la transmiterea dreptului de proprietate asupra unui apartament sau spațiu din condominiu, fondul de rulment încasat se restituie fostului proprietar, dacă prin actele translative de proprietate nu se stipulează altfel, conform art. 72 alin. (5) din Legea nr. 196/2018. Această prevedere asigură că proprietarul care vinde nu pierde sumele contribuite la fondul de rulment, cu excepția cazului în care se prevede altfel în contractul de vânzare-cumpărare.

Astfel, fondul de rulment reprezintă o sumă de bani esențială pentru buna funcționare a unui condominiu, fiind destinat acoperirii cheltuielilor curente.

Acesta se plătește lunar de către proprietari, în cota stabilită prin hotărârea adunării generale a asociației de proprietari.

Chiriașii nu au obligația de a contribui la fondul de rulment, această responsabilitate revenind exclusiv proprietarului.

Plata se face anticipat, iar sumele datorate sunt afișate pe lista de plată și încasate de administratorul asociației, care eliberează chitanțe nominale separate. La înstrăinarea unui apartament sau spațiu, fondul de rulment se restituie fostului proprietar, cu excepția cazului în care se prevede altfel în actele translative de proprietate. Respectarea obligației de plată a fondului de rulment și a prevederilor legale în vigoare este esențială pentru asigurarea unei gestiuni financiare sănătoase și pentru buna funcționare a condominiului.

Comentarii

  1. Bună ziua. Conform legii fondul de rulment reprezinta in genere cea mai mare intretinere din an. Intrebarea mea este daca eu locuiesc sa spunem de 20 de ani intr-un imobil si acest fond se plateste in fiecare an atunci inseamna ca in cazul vanzarii apartamentului administratia este obligata sa imi restituie tot fondul de rulment?
    Va multumesc anticipat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare