vineri, iunie 14, 2024
LegislațieCod Procedură PenalăArt 300 Cod procedură penală | Modalitățile de exercitare a supravegherii

Art 300 Cod procedură penală | Modalitățile de exercitare a supravegherii

Partea SPECIALĂ > Titlul I: Urmărirea penală > Capitolul III: Conducerea și supravegherea activității organelor de cercetare penală de către procuror

Modalitățile de exercitare a supravegherii

(1) Procurorul, în exercitarea atribuției de a conduce și supraveghea activitatea organelor de cercetare penală, veghează ca actele de urmărire penală să fie efectuate cu respectarea dispozițiilor legale.

(2) Organele de cercetare penală sunt obligate după sesizare să îl informeze pe procuror despre activitățile pe care le efectuează sau urmează să le efectueze.

(3) În exercitarea atribuției de a conduce activitatea de urmărire penală, procurorul ia măsurile necesare sau dă dispoziții organelor de cercetare penală care iau aceste măsuri. Procurorul poate să asiste la efectuarea oricărui act de cercetare penală sau să îl efectueze personal.

(4) În exercitarea atribuției de supraveghere a activității de urmărire penală, procurorul poate să ceară spre verificare orice dosar de la organul de cercetare penală, care este obligat să îl trimită de îndată, cu toate actele, materialele și datele privitoare la fapta care formează obiectul cercetării. Procurorul poate reține orice cauză în vederea efectuării urmăririi penale.

Articolele precedente:

Articolele următoare:

Ultimele Știri