luni, iunie 17, 2024
LegislațieCod Procedură PenalăArt 516 Cod procedură penală | Schimbările privind măsura educativă a internării...

Art 516 Cod procedură penală | Schimbările privind măsura educativă a internării într-un centru educativ

Partea SPECIALĂ > Titlul IV: Proceduri speciale > Capitolul III: Procedura în cauzele cu infractori minori

Schimbările privind măsura educativă a internării într-un centru educativ

(1) Menținerea măsurii internării minorului într-un centru educativ, prelungirea ori înlocuirea acesteia cu internarea într-un centru de detenție în cazurile prevăzute la

se dispune de instanța căreia îi revine competența să judece noua infracțiune sau infracțiunea concurentă săvârșită anterior.

(2) Înlocuirea internării minorului cu măsura educativă a asistării zilnice și liberarea din centrul educativ la împlinirea vârstei de 18 ani se dispun, potrivit dispozițiilor legii privind executarea pedepselor, de către instanța în a cărei circumscripție teritorială se află centrul educativ, corespunzătoare în grad instanței de executare. Revenirea asupra înlocuirii sau liberării, în cazul în care acesta nu respectă, cu rea-credință, condițiile de executare a măsurii educative ori obligațiile impuse, se dispune, din oficiu sau la sesizarea serviciului de probațiune, de instanța care a judecat cauza în primă instanță.

(3) În cazul prevăzut la

, revenirea asupra înlocuirii se dispune de instanța căreia îi revine competența să judece noua infracțiune săvârșită de minor.

Articolele precedente:

Articolele următoare:

Ultimele Știri