sâmbătă, iulie 27, 2024
18 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Cotele contribuțiilor datorate către FGA

De la data de 1 martie 2024 intră în vigoare Norma nr. 3/2024 privind cotele contribuțiilor datorate de asigurători Fondului de garantare a asiguraților, fiind publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 160 din 27 februarie 2024.

La data intrării în vigoare a prezentei norme se abrogă Norma Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 25/2003 privind cotele contribuţiilor datorate de asigurători Fondului de garantare a asiguraţilor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 542 din 16 iunie 2023.

Prin aceasta se reglementează cotele procentuale aferente contribuției permanente, respectiv a contribuției prevăzute la art. 6 alin. (1)- (4) din Legea nr. 213/2015 și datorate Fondului de garantare a asiguraților de către asigurătorii prevăzuți la art. 3 din aceeași lege, mai exact:

  • 2% pentru asigurări generale;
  • 0,4% pentru asigurări de viaţă.

Pentru contribuția specială prevăzută la art. 6 alin. (5) din Legea nr. 213/2015, cota procentuală datorată de către asigurătorii prevăzuţi la art. 3 din aceeaşi lege este 5% pentru asigurări generale.

Cotele contribuțiilor datorate către FGA

Cotele menționate anterior, pentru contribuţia permanentă şi pentru contribuţia specială se aplică asupra volumului de prime brute încasate începând din luna martie 2024 şi până la data de 31 decembrie 2024 din activitatea de asigurări directe, pe baza evidenţelor contabile lunare, separat pe cele două categorii de asigurări, respectiv asigurări generale şi asigurări de viaţă.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

219,941FaniÎmi place
7,181CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Contractul lui George Simion și forța obligatorie a actului juridic civil: două planuri paralele?

Recent, a circulat în media contractul prin care George...

Operațiune DIICOT: Droguri ascunse în corespondența deținuților

În urma unei anchete desfășurate de procurorii DIICOT Pitești,...

Noi reglementări pentru organizarea alegerilor prezidențiale și parlamentare

În urma ședinței din 25 iulie, Guvernul a adoptat...

Date biometrice obligatorii pentru obținerea cetățeniei române

Guvernul României a luat ieri, 25 iulie, o decizie...

Costul libertății? 200 de lei. Medic arestat preventiv pentru luare de mită

Un caz de corupție în sistemul medical a fost...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Digitalizarea sistemului fiscal românesc. A fost publicat formularul standard pentru RO e-TVA

Sistemul RO e-TVA a fost implementat de Ministerul Finanțelor și va deveni obligatoriu începând cu 1 august 2024. Acest nou sistem de raportare a taxei pe valoare adăugată are ca scop integrarea informațiilor din multiple...

Taxa pe lux și codul de identificare pentru achizițiile online – Complicațiile fiscale ale luxului.

Recent, achiziționarea produselor de lux a devenit subiectul unei atenții sporite din partea autorităților fiscale. Astfel, în încercarea de a alinia practicile fiscale la standardele internaționale și de a maximiza colectarea veniturilor, au pus...

Titularizare. Noul sistem digital de corectare a lucrărilor

În prezent, sistemul educațional românesc traversează o perioadă de transformare, marcată de digitalizarea etapei de evaluare și de un interes crescut pentru cariera didactică. Mai exact, s-a implementat corectarea digitală a lucrărilor în...