vineri, iulie 12, 2024

Radu Oprea critică ANAR pentru întârzierea licitațiilor plajelor

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea, și-a exprimat nemulțumirea față de întârzierea Administrației Naționale Apele Române (ANAR) în finalizarea licitațiilor pentru închirierea pe termen lung a plajelor de la Marea Neagră, informează Forbes.ro. 

 „Nu cred că este în regulă faptul că nu este încă încheiată licitaţia pentru plaje. Avem un raport al autorităţii de control din cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului asupra stării plajelor. Nu este unul mulţumitor. Cea mai bună soluţie e să avem servicii de calitate şi preţuri competitive pentru turiştii români şi străini. În actele normative de astăzi este prevăzută acea perioadă de închiriere de zece ani care va da predictibilitate atât antreprenorului care va fi obligat să aducă servicii bune pentru a avea clienţi pe toată această” declară Radu Oprea. 

Deși procesul de licitație a început în luna martie a acestui an, ANAR nu a reușit încă să încheie procedurile.

În paralel cu procesul de licitație, pe litoralul românesc se desfășoară proiectul de extindere a plajelor în zonele Olimp, Jupiter-Neptun şi Mangalia-Venus-Aurora.

Proiectul prevede lărgirea suprafețelor de nisip cu o medie de 100 de metri. Astfel, plaja din Olimp va fi extinsă pe o lungime de 3 km, iar în zona Jupiter-Neptun, plaja va fi lărgită pe o distanță de 2,5 km. Proiectul de extindere a plajei în zona Balta Mangalia-Venus-Aurora se va desfășura pe o lungime de 3,5 km.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare