marți, iunie 25, 2024

Transilvania Investments votează o strategie nouă prin care își va menține profilul de risc mediu de investiție

Transilvania Investments își propune să-și consolideze și să-și extindă poziția pe piața de investiții prin adoptarea unei strategii axate pe creștere și optimizare a valorii activului net unitar și a discount-ului de tranzacționare. În urma unei analize a performanțelor anterioare, echipa fondului de investiții a constatat că este necesară o creștere semnificativă a valorii activei nete unitare și o reducere consecventă a discount-ului de tranzacționare pentru a spori atractivitatea și rentabilitatea fondului în ochii investitorilor.

Transilvania Investments Alliance S.A. este persoană juridică română organizată sub formă de societate pe acțiuni.

Obiectivele următorilor 4 ani pe fonduri de investiții

În data de 22 aprilie, acționarii Transilvania Investments sunt convocați să voteze pentru strategia care va ghida activitatea fondului de investiții pentru următorii 4 ani. Obiectivele principale ale echipei fondului sunt creșterea anuală a valorii activului net unitar cu cel puțin 6% și reducerea anuală a discount-ului de tranzacționare cu cel puțin 7%. Această strategie este publicată pe site-ul transilvaniainvestments.ro.

Misiunea Transilvania Investments este creșterea valorii activelor administrate prin toata gama de instrumente de diversificare și maximizarea randamentelor pentru acționari, cu impact direct în creșterea activului net, ȋn acord cu legislația aplicabilă pieței de capital.

Adunarea Generală a Acționarilor survine într-un moment deosebit pentru Transilvania Investments, înregistrând cele mai bune rezultate financiare din ultimii 5 ani. Cu un profit în creștere semnificativă de 237 milioane lei, o creștere de aproximativ 270% față de anul anterior, și active administrate în valoare de 1,82 miliarde lei, în creștere cu 28%, fondul de investiții se află într-o poziție solidă pentru a susține dezvoltarea și investițiile viitoare.

Aceste rezultate financiare pozitive permit fondului să aibă resurse disponibile pentru a răsplăti acționarii săi. Astfel, fondul propune acordarea de dividende în valoare de 0,015 lei per acțiune, oferind un randament de peste 5% raportat la prețul mediu de tranzacționare din anul anterior. De asemenea, se propune derularea unor programe de răscumpărare de acțiuni proprii, oferind un alt mod de remunerare pentru acționari.

Adunare Generală la Brașov

La Adunarea Generală a Acționarilor programată să aibă loc la Brașov, Transilvania Investments prezintă o echipă executivă nouă, aflată în proces de autorizare de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.), alături de o strategie pentru următorii patru ani, concepută pentru a satisface așteptările investitorilor.

Obiectivul principal al acestei strategii este de a maximiza randamentele pentru investitori și de a asigura o creștere sustenabilă a activului net.

În cadrul acestei strategii, restructurarea portofoliului istoric de participații care și-au epuizat potențialul de creștere reprezintă una dintre direcțiile de acțiune prioritare. Fondul de investiții a început deja să ia măsuri în acest sens, prin ieșirea din acționariatul unor companii. Această politică de „exit” va continua să fie implementată pentru a asigura disponibilitatea resurselor necesare pentru investiții cu potențial de performanță superioară.

În ceea ce privesc oportunitățile din sectorul turismului, fondul de investiții identifică activele din acest domeniu ca fiind promițătoare pentru dezvoltare. Printre soluțiile propuse se numără operarea sub branduri internaționale, o abordare care a fost deja testată cu succes pentru hotelurile din portofoliul ARO Palace.

Transilvania Investments propune o strategie care se concentrează pe tranzacționarea activă pentru a menține un nivel adecvat al lichidității portofoliului și pe exploatarea eficientă și centralizată a activelor imobiliare, inclusiv cele din sectorul industrial.

2024 – 2028

Pentru perioada 2024-2028, Transilvania Investments își propune obiective clare de creștere anuală a Valorii Activului Net Unitar (VUAN) cu cel puțin 6%, și de reducere anuală a discount-ului de tranzacționare cu cel puțin 7%.

În plus, fondul va revizui gradual politicile și procedurile în materie de sustenabilitate (Environmental, Social, Governance), cu scopul de a integra riscurile legate de durabilitate în deciziile sale de investiții și de a lua în considerare efectele negative ale deciziilor de investiții asupra factorilor de durabilitate.

Documentele informative referitoare la strategia fondului și la celelalte puncte de pe ordinea de zi a Adunărilor Generale ale Acționarilor sunt disponibile pe site-ul societății, oferind acționarilor posibilitatea de a-și exprima voturile electronic sau prin corespondență până la data de 19 aprilie.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare