joi, iulie 18, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Amenzi de până la 10.000 lei pentru neconformare la e-Factura

Vineri, 31 mai, reprezintă data limită până la care firmele pot încărca facturile în sistemul e-Factura fără a fi amendate.

Începând cu data de 1 iunie 2024, companiile care nu se conformează vor fi pasibile de amenzi cuprinse între 1.000 și 10.000 de lei. Cuantumul amenzilor variază în funcție de dimensiunea firmei: 5.000-10.000 lei pentru companii mari, 2.500-5.000 lei pentru întreprinderi mijlocii și 1.000-2.500 lei pentru firme mici și persoane fizice.

Guvernul a adoptat o Ordonanță la sfârșitul lunii martie, prin care a extins termenul inițial de 31 martie 2024 până la 31 mai 2024, perioadă în care nu se aplică sancțiuni.

Începând cu 1 iulie, companiile și persoanele fizice vor fi obligate să respecte o nouă regulă: înregistrarea unei facturi primite în format clasic sau prin alte mijloace electronice, altele decât sistemul RO e-Factura, va atrage o amendă de 15% din valoarea facturii respective, dacă aceasta provine de la alți operatori din România.

Este necesar să se aibă în vedere că opțiunea de înscriere în Registrul RO e-Factura va fi eliminată începând cu 1 iulie, deoarece toți contribuabilii vor fi nevoiți să utilizeze exclusiv acest sistem pentru primirea și transmiterea facturilor.

Utilizarea sistemului e-Factura a devenit obligatorie pentru toate companiile începând cu data de 1 ianuarie 2024.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,150FaniÎmi place
5,940CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Curtea Constituțională respinge obiecțiile USR cu privire la legea protecției consumatorilor de credite IFN

Într-o decizie unanimă, Curtea Constituțională a României a respins joi obiecția de neconstituționalitate referitoare la Legea privind protecția consumatorilor în ceea ce privește costul total al creditării și cesiunea de creanțe. Obiecția fusese înaintată...

Ministerul Finanțelor anunță obligativitatea de înregistrarea a bonurilor în RO e-factura.

Printr-un comunicat emis în data de 18 iunie 2024, Ministerul Finanțelor anunță introducerea obligativității facturării electronice în tranzacțiile dintre companii și consumatorii finali, mai exact B2C (business to consumer),  începând cu data de 1...

POS-ul obligatoriu în 2024. Noua lege impune comercianților să ofere variante de plată non-cash.

Implementarea instrumentelor de plată fără numerar reprezintă o necesitate dublă pentru mediul de afaceri din ziua de azi. Pe de o parte, integrarea acestora reprezintă o modalitate de conformare cu noile reglementări legislative, care...