vineri, iulie 12, 2024

ANAF descoperă venituri nedeclarate de peste 100 milioane de lei din tranzacții cu monede virtuale

Inspectorii antifraudă din cadrul ANAF au depistat un prejudiciu ce depășește 10 milioane de lei la o companie care nu a declarat venituri de peste 100 milioane de lei obținute din tranzacții cu criptomonede, informează Startupcafe. 

Conform unui comunicat al ANAF, „în luna mai, la un singur agent economic, venituri de peste 100 milioane de lei provenind din tranzacții cu monede virtuale care au fost omise de la declarare. Astfel au fost stabilite obligații fiscale suplimentare de aproximativ 10 milioane de lei, sumă ce a fost achitată integral la bugetul de stat în timpul verificărilor”.

ANAF menționează că inspectorii antifraudă efectuează „acțiuni de analiză și control, în scopul prevenirii și combaterii evaziunii fiscale în domeniul tranzacțiilor cu monede virtuale, verificări specifice care vizeză atât persoane juridice cât și persoane fizice, pentru identificarea fenomenelor de neconformare fiscală”.

Instituția sfătuiește persoanele care au obținut venituri din transferul de monedă virtuală să le declare și să plătească taxele și impozitele aferente în termenele prevăzute de lege, pentru a evita declanșarea controalelor fiscale și, implicit, stabilirea de dobânzi și penalități suplimentare la debitele principale datorate.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare