vineri, iunie 14, 2024

Când se va stabiliza piața asigurărilor?

Prețul polițelor RCA va fi menținut la nivelul prețului din luna februarie 2023 până la sfârșitul lunii iunie 2024, aceasta urmând să fie ultima prelungire a acestei măsuri, declară președintele ASF, Alexandru Petrescu pentru economedia.ro.

“Este o discuţie, într-adevăr, despre o posibilă îngheţare, nu o plafonare. Este o îngheţare la nivelul preţurilor din februarie 2023. Conform analizei noastre, există remanente efecte de dezechilibru cauzate de parcursul nefast al pieţei de asigurări din ultimii doi ani, nu am să mai repet, din păcate, cu toţii ştiţi sau l-aţi resimţit. Fapt pentru care am avut o discuţie cu Ministerul de Finanţe, şi, implicit, este foarte posibil să existe şi o hotărâre de guvern care să prelungească această îngheţare a preţurilor la poliţele RCA până la sfârşitul lunii iunie 2024”, a declarat Alexandru Petrescu.

Alexandru Petrescu a explicat că efectele negative asupra pieței asigurărilor, întâlnite la preluarea mandatului acum trei luni, persistă și necesită o ultimă prelungire a înghețării acestui preț pentru polițele RCA până la sfârșitul lunii iunie 2024.

” Efectele nefaste, aşa cum eu am găsit piaţa acum trei luni când am preluat conducerea ASF, sunt remanente, ele există în continuare, motiv pentru care a fost necesară această ultimă prelungire pe care noi o discutăm cu Ministerul de Finanţe, şi în tot acest timp operăm aceste schimbări şi la legislaţie şi la legislaţia secundară şi la setul de documente, de ghiduri, de recomandări care să ne permită ca, în momentul în care ieşim în piaţa liberă, după sfârşitul lui ianuarie, să vin într-un mod controlabil, din perspectivă benignă, să controlăm piaţa de asigurări şi, implicit, preţul. (…) Aceste efecte sunt mai puţine decât la sfârşitul anului trecut, dar, îndeajuns de relevante încât să motiveze o nouă prelungire “, a declarat Petrescu.

Foto: bursa.ro

Președintele ASF a menționat că amendamentele propuse aduc numeroase beneficii asiguraților, incluzând opțiunea de plată în rate, posibilitatea de suspendare a poliței RCA pentru șoferii sezonieri și prelungirea poliței pentru perioada suspendării.

“Sunt amendamente care aduc multe beneficii asiguraţilor, Vorbim de posibilitatea plăţii în rate, de opţiunea de a suspenda efectele poliţei RCA pentru cei care conduc sezonier, fie sunt transportatori care au activităţi în zona de agricultură, fie sunt, pur şi simplu, asiguraţi care doresc, în anumite perioade, de iarnă, sau după cum optează fiecare, să nu conducă autovehiculul, au posibilitate de prelungire a perioadei poliţei RCA cu o durată egală cu cea a suspendării. Şi multe alte elemente importante “, a declarat Petrescu.

Președintele ASF a luat parte miercuri la Capital Bridges, la Forumul de afaceri Moldova – România organizat la București.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare