joi, iulie 18, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Declin la UiPath: Scăderi bursiere și demisia CEO-ului

Acțiunile UiPath (PATH) au suferit o depreciere de 30% în tranzacțiile after-hours de pe Wall Street, scăzând la 12,6 dolari, de la 18,3 dolari la închiderea de miercuri seară. 

Scăderea a fost cauzată de rezultatele financiare sub așteptările investitorilor, raportate de compania de software de automatizare, fondată în România de Daniel Dines și Marius Tîrcă, pentru primul trimestru fiscal. 

Daniel Dines
Foto: Business Magazine

Totodată, UiPath a anunțat demisia lui Rob Enslin din funcția de CEO și revenirea lui Daniel Dines la conducerea companiei. Raportul financiar pentru primul trimestru fiscal al anului 2025 a evidențiat venituri de 335 de milioane de dolari pentru UiPath, comparativ cu 290 de milioane de dolari în T1/2024, și o pierdere netă de 28,7 milioane de dolari, față de 32 de milioane de dolari în T1/2024, informează ZiarulFinanciar.ro. 

În acest sens,  Daniel Dines, fondator şi director de inovaţie al UiPath a declarat că:  „Suntem încântaţi să anunţăm că Annualized Renewal Run-rate a depăşit 1,5 miliarde de dolari în primul trimestru al anului fiscal 2025, o dovadă a platformei noastre de automatizare a afacerilor, lider de piaţă, şi a rolului strategic pe care automatizarea îl joacă în transformarea digitală”.

„Credem că fundaţia afacerii noastre rămâne solidă şi suntem optimişti în ceea ce priveşte capacitatea noastră de a stimula creşterea şi profitabilitatea prin îmbunătăţirea execuţiei, centrarea pe client şi inovarea continuă”, a adăugat acesta. 

UiPath a emis un comunicat separat în data de astăzi, anunțând demisia lui Rob Enslin din pozițiile de director executiv și membru al Consiliului de Administrație al companiei, începând cu data de 1 iunie 2024. Fondatorul UiPath și fostul director executiv, Daniel Dines, va reveni în funcția de director executiv, începând cu aceeași dată. În prezent, Dines deține funcțiile de Chief Innovation Officer și președinte executiv al Consiliului de Administrație al UiPath.

Relativ la schimbarea CEO-ului, Dines a declarat că: „Îi mulţumesc lui Rob pentru contribuţiile sale la UiPath în ultimii doi ani, timp în care a jucat un rol semnificativ în creşterea companiei”.

Acesta a adăugat că: „Odată cu această schimbare, sunt încântat să revin în rolul de CEO şi aştept cu nerăbdare să conduc compania în următoarea etapă de creştere profitabilă şi inovare.”

Mai apoi, acesta a afirmat că: „După multă reflecţie, am luat decizia dificilă de a demisiona din funcţia de CEO al UiPath. A fost o onoare să fac parte, să conduc şi să învăţ de la o echipă extrem de talentată”, a spus Enslin. „Sunt incredibil de mândru de ceea ce am realizat împreună. Conducerea inspirată a lui Daniel şi mentalitatea obsedată de clienţi vor schimba jocul şi sunt convins că UiPath va continua să definească ceea ce este posibil pentru clienţii şi partenerii noştri pe piaţa de inteligenţă artificială şi automatizare.”

Din 2005, când a co-fondat UiPath, până la 31 ianuarie 2024, Dines a deținut rolul de CEO sau co-CEO și președinte executiv, iar ulterior a preluat funcțiile de Chief Innovation Officer și președinte executiv. Rob Enslin s-a alăturat echipei UiPath în aprilie 2022, în calitate de co-CEO, iar din 1 februarie 2024 până în prezent a fost unicul CEO al companiei. 

Când a pus bazele UiPath, Dines a avut ca scop principal crearea unei companii care să sprijine oamenii în reducerea timpului și a stresului generate de sarcinile administrative monotone și repetitive. Astăzi, peste 10.000 de clienți din întreaga lume folosesc platforma UiPath, lider în domeniul automatizării întreprinderilor și al inteligenței artificiale, pentru a automatiza integral procesele de afaceri.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,150FaniÎmi place
5,940CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Curtea Constituțională respinge obiecțiile USR cu privire la legea protecției consumatorilor de credite IFN

Într-o decizie unanimă, Curtea Constituțională a României a respins joi obiecția de neconstituționalitate referitoare la Legea privind protecția consumatorilor în ceea ce privește costul total al creditării și cesiunea de creanțe. Obiecția fusese înaintată...

Ministerul Finanțelor anunță obligativitatea de înregistrarea a bonurilor în RO e-factura.

Printr-un comunicat emis în data de 18 iunie 2024, Ministerul Finanțelor anunță introducerea obligativității facturării electronice în tranzacțiile dintre companii și consumatorii finali, mai exact B2C (business to consumer),  începând cu data de 1...

POS-ul obligatoriu în 2024. Noua lege impune comercianților să ofere variante de plată non-cash.

Implementarea instrumentelor de plată fără numerar reprezintă o necesitate dublă pentru mediul de afaceri din ziua de azi. Pe de o parte, integrarea acestora reprezintă o modalitate de conformare cu noile reglementări legislative, care...