vineri, iulie 12, 2024

Guvernul României majorează suma neimpozabilă din salariu de la 200 la 300 de lei.

Guvernul României a adoptat, în ședința din 6 iunie 2024, o Ordonanță de urgență care aduce modificări și completări Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum și alte măsuri fiscale menite să protejeze puterea de cumpărare a angajaților, mai exact  Ordonanța de urgență nr. 59/2024 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum și alte măsuri fiscale.

bani
Foto: realitatea.net

Una dintre principalele decizii luate este creșterea sumei lunare neimpozabile din salariu de la 200 de lei la 300 de lei, pentru care nu se vor percepe impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii. Această măsură va intra în vigoare începând cu drepturile salariale aferente lunii iulie a anului curent.

Totodată, Executivul a aprobat majorarea salariului minim brut pe țară garantat în plată de la nivelul actual de 3.300 de lei lunar la 3.700 de lei lunar, în contextul eforturilor de a sprijini veniturile salariaților.

Aceste modificări fiscale și salariale fac parte dintr-un pachet de măsuri adoptate de Guvern cu scopul de a veni în sprijinul angajaților și de a le asigura un nivel de trai decent în contextul economic actual.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare