joi, iulie 18, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Ministerul Finanțelor planifică împrumuturi de 6,95 miliarde lei de la bănci în iunie 2024

În cursul lunii iunie 2024, Ministerul Finanțelor (MF) și-a propus să contracteze împrumuturi de la instituțiile bancare comerciale în valoare totală de 6,2 miliarde de lei, sumă la care se poate adăuga 750 milioane de lei, prin intermediul sesiunilor suplimentare de oferte necompetitive, asociate licitațiilor de obligațiuni. 

Valoarea cumulată, care se ridică la 6,95 miliarde de lei, depășește cu 1,06 miliarde de lei suma prevăzută pentru luna mai 2024, de 5,89 miliarde de lei, iar fondurile atrase vor fi alocate pentru refinanțarea datoriei publice și acoperirea deficitului bugetului de stat, informează Profit.ro. 

Conform informațiilor publicate în Monitorul Oficial, la data de 6 iunie este programată o licitație pentru emisiunea de certificate de trezorerie cu discont, în valoare de 600 de milioane de lei, având scadența la 31 martie 2025, iar în data de 13 iunie va avea loc o licitație pentru o emisiune cu caracteristici similare, în valoare de 600 milioane lei, cu scadența la 28 mai 2025. 

Totodată, în decursul lunii iunie 2024, vor fi inițiate 11 emisiuni de obligațiuni de tip benchmark, însumând o valoare de 5 miliarde lei, fiecare dintre acestea fiind urmată, în ziua următoare, de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare echivalentă cu 15% din valoarea inițială a emisiunii de obligațiuni (totalizând 750 milioane de lei). 

În acest sens, au fost planificate licitații pentru o emisiune de obligațiuni în valoare de 200 milioane lei, programată pentru data de 10 iunie, o emisiune de 300 de milioane lei, stabilită pentru data de 17 iunie, precum și nouă emisiuni în valoare de 500 milioane lei fiecare, programate pentru datele de 3 iunie (două emisiuni), 6 iunie, 10 iunie, 13 iunie, 17 iunie, 20 iunie și 27 iunie (două emisiuni).

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,150FaniÎmi place
5,940CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Curtea Constituțională respinge obiecțiile USR cu privire la legea protecției consumatorilor de credite IFN

Într-o decizie unanimă, Curtea Constituțională a României a respins joi obiecția de neconstituționalitate referitoare la Legea privind protecția consumatorilor în ceea ce privește costul total al creditării și cesiunea de creanțe. Obiecția fusese înaintată...

Ministerul Finanțelor anunță obligativitatea de înregistrarea a bonurilor în RO e-factura.

Printr-un comunicat emis în data de 18 iunie 2024, Ministerul Finanțelor anunță introducerea obligativității facturării electronice în tranzacțiile dintre companii și consumatorii finali, mai exact B2C (business to consumer),  începând cu data de 1...

POS-ul obligatoriu în 2024. Noua lege impune comercianților să ofere variante de plată non-cash.

Implementarea instrumentelor de plată fără numerar reprezintă o necesitate dublă pentru mediul de afaceri din ziua de azi. Pe de o parte, integrarea acestora reprezintă o modalitate de conformare cu noile reglementări legislative, care...