vineri, iulie 19, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Micii fermieri, susținuți cu până la 20.000 euro prin „Rabla pentru tractoare”

În timpul ședinței de Guvern de joi, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că, în premieră, Executivul va finanța programul „Rabla pentru tractoare” prin intermediul Fondului pentru mediu.

Acest program oferă micilor fermieri un sprijin financiar nerambursabil cu o valoare de până la 20.000 de euro, iar bugetul total alocat programului este de 500 de milioane de lei, informează știrileprotv.ro. 

Tractor

De asemenea, Guvernul a decis să aloce suma semnificativă de 1,85 miliarde de lei pentru a susține finanțarea proiectelor europene din domeniul transporturilor.

„În premieră, finanţăm prin Fondul pentru mediu, programul „Rabla pentru tractoare”. Susţinem producţia internă de tractoare şi ajutăm mai ales micii fermieri cu acest program prin care primesc un sprijin nerambursabil de până la 20.000 de euro. Bugetul alocat este de 500 milioane lei, iar mecanismul va fi unul cu minim de birocraţie” a declarat Ciolacu. 

În aceeași ședință, prim-ministrul a mai precizat că Executivul adoptă o serie de decizii importante menite să sprijine în continuare investițiile în diverse sectoare.

Mai apoi, acesta a adăugat: „Alocăm 1,85 miliarde lei în vederea finanţării proiectelor europene din domeniul transporturilor. Sunt toate proiectele majore incluse aici: Autostrada Sibiu – Piteşti, Centura Capitalei, Drumul Expres Piteşti-Craiova, Autostrada Transilvania, Autostrada Târgu Mureş – Iaşi. În plus, suplimentăm cu 840 de milioane de lei bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii pentru liniile de metrou din Bucureşti şi Cluj, ambele jaloane în PNRR”. 

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,686FaniÎmi place
5,987CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Noi fonduri în agricultura românească. AFIR lansează ghidul pentru modernizarea fermelor

Atenție, fermieri români! Oportunitatea anului în agricultură: Fonduri europene de până la 1,5 milioane de euro pentru dotarea fermelor! Veste extraordinară pentru fermierii români care visează să-și modernizeze exploatațiile agricole cu utilaje de ultimă generație!...

IMM PLUS: Premierul Ciolacu anunță necesitatea suplimentării bugetului

În cadrul ședinței de Guvern de joi, premierul Marcel Ciolacu a subliniat necesitatea suplimentării bugetului destinat programului IMM PLUS. Prim-ministrul a remarcat interesul crescut manifestat de IMM-uri față de acest program și a constatat...

Noi fonduri europene pentru incubatoare de afaceri. Care sunt condițiile?

Fonduri europene de 30.000-100.000 EUR pentru startup-uri inovatoare din Brașov, Sibiu, Alba, Mureș, Covasna și Harghita, prin incubatoare și acceleratoare de afaceri. Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru a lansat recent în consultare publică proiectul...