joi, iulie 18, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

10.000 de dosare penale pentru refuzul soldaților ruși de a participa la războiul din Ucraina.

Un număr de peste 10.000 de militari ruși s-au ales cu dosar penal ca urmare a refuzului lor de a participa la conflictul armat din Ucraina, conform unei investigații realizate de publicația independentă rusă Mediazona, citată de adevarul.ro.

Bazându-se pe informații publice disponibile pe portalurile online ale tribunalelor militare, jurnaliștii de la Mediazona au identificat 10.025 de astfel de cazuri începând din septembrie 2022, moment în care autoritățile de la Kremlin au anunțat prima etapă a mobilizării.

Din totalul dosarelor analizate, 9.059 au vizat părăsirea neautorizată a unității militare, 627 au fost cazuri de neexecutare a ordinelor, iar 339 au constituit situații de dezertare.

Potrivit datelor prezentate de Mediazona, 8.594 dintre  aceste persoane au fost deja condamnate.

La data de 31 martie, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care a dispus încorporarea a 150.000 de cetățeni, în cadrul campaniei de recrutare obligatorie de primăvară.

Ministerul Apărării al Regatului Unit estimează că Rusia va încorpora lunar aproximativ 30.000 de persoane, în scopul consolidării efortului său militar.

Instanțele de judecată din Federația Rusă pronunță în mod constant condamnări penale  împotriva dezertorilor, iar în fiecare săptămână cel puțin 100 de militari încearcă să părăsească frontul ucrainean.

În acest sens, autoritățile de la Moscova recurg la emiterea de mandate de urmărire internațională împotriva celor care reușesc să fugă și rămân fără acte.

Modificările operate în Codul Penal rus au intrat în vigoare în martie 2022, la scurt timp după declanșarea invaziei în Ucraina, și prevăd pedepse severe, de până la 15 ani de detenție, menite să descurajeze dezertările din zona de conflict.

Mai exact, refuzul explicit de a lupta este sancționat, în medie, cu doi ani și trei luni de închisoare într-o colonie penală, în timp ce dezertarea atrage după sine o pedeapsă și mai aspră.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,150FaniÎmi place
5,940CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Elon Musk, revoltat de noua lege privind identitatea de gen din California, mută sediul SpaceX și X în Texas

Profund nemulțumit de recentul act normativ din California ce favorizează persoanele transgender, Elon Musk a luat decizia de a-și transfera afacerile în statul Texas. Într-o postare pe platforma X, la o zi după...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele electrice produse de BMW și Volkswagen în China, de la 37% la 21%, ținând cont de faptul că aceștia se numără printre cei mai semnificativi...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând în atenție sistemul de justiție al țării. O tânără de 20 de ani, identificată ca Maja R., din Hamburg, a primit o pedeapsă mai severă...