joi, iulie 18, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Adobe dat în judecată pentru camuflarea taxelor în caractere minuscule și îngreunarea intenționată a dezabonării.

Compania Adobe,în prezent, se confruntă cu o acțiune în justiție inițiată de către autoritățile americane, care acuză compania de ascunderea taxelor de anulare anticipată și de constrângerea utilizatorilor să achite abonamente costisitoare.

„Adobe a prejudiciat consumatorii prin înscrierea acestora în cel mai profitabil abonament, fără a dezvălui în mod clar termenii importanți ai planului”, se arată în acuzare, anunță profit.ro.

În esență, reprezentanții legii din Statele Unite susțin că Adobe a camuflat taxele exorbitante în paragrafe scrise cu caractere minuscule, disimulate în spatele unor link-uri și a unor casete de text opționale.

Mai mult, compania ar fi îngreunat intenționat procesul de dezabonare pentru utilizatori.

Conform Departamentului de Justiție, pentru a se dezabona, clienții erau nevoiți să parcurgă un proces „oneros și complicat”, care presupunea navigarea prin multiple pagini web și ferestre pop-up.

Mai mult, acuzarea continuă, în cazul în care, după numeroase eforturi, clienții reușeau să finalizeze demersul complex, aceștia erau „ambuscați” cu o taxă de reziliere anticipată, menită să-i descurajeze să se mai dezaboneze.

Potrivit procurorilor, aceleași obstacole erau puse în aplicare și atunci când clienții încercau să se dezaboneze prin intermediul telefonului sau chat-ului.

În plus, reprezentanții companiei pur și simplu închideau apelurile și chat-urile, iar clienții erau nevoiți să reia întregul proces atunci când reveneau.

Adobe a făcut trecerea de la modelul de plată unică la cel bazat pe abonamente, în anul 2012, când a început să comercializeze abonamente lunare și anuale pentru utilizarea unor produse precum Photoshop, Illustrator și InDesign.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,150FaniÎmi place
5,940CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Elon Musk, revoltat de noua lege privind identitatea de gen din California, mută sediul SpaceX și X în Texas

Profund nemulțumit de recentul act normativ din California ce favorizează persoanele transgender, Elon Musk a luat decizia de a-și transfera afacerile în statul Texas. Într-o postare pe platforma X, la o zi după...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele electrice produse de BMW și Volkswagen în China, de la 37% la 21%, ținând cont de faptul că aceștia se numără printre cei mai semnificativi...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând în atenție sistemul de justiție al țării. O tânără de 20 de ani, identificată ca Maja R., din Hamburg, a primit o pedeapsă mai severă...