joi, iulie 18, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

American Airlines dat în judecată: Pasageri de culoare, îndepărtați din avion din cauza „mirosului neplăcut”

O companie aeriană americană (American Airlines)  se confruntă cu o acțiune în justiție intentată de trei persoane de culoare, care susțin că au fost îndepărtate de la bordul aeronavei din cauza plângerilor unui însoțitor de zbor referitoare la mirosul neplăcut emanat de aceștia. Deși nu erau rude sau prieteni și nu ocupau locuri alăturate, cei trei pasageri afirmă că au fost nevoiți să părăsească avionul. 

Compania aeriană cu sediul în statul Texas a anunțat demararea unei investigații, deoarece acuzațiile nu sunt în conformitate cu principiile sale. 

American Airlines

„American Airlines ne-a făcut de râs și ne-a umilit”, au declarat bărbații, informează observator.ro.

 În timp ce se îndreptau spre ieșire, bărbații au observat că „fiecare bărbat de culoare din zbor a fost dat jos din avion”, conștientizând astfel situația.

Anterior în aceeași zi, Alvin Jackson, Emmanuel Jean Joseph și Xavier Veal au călătorit  din Los Angeles fără a întâmpina vreo dificultate.

Ajunși la poarta de îmbarcare, cei trei bărbați, împreună cu alte cinci persoane, au fost informați de un reprezentant al companiei aeriene că au fost „daţi jos de la bordul avionului pentru că un însoțitor de zbor s-a plâns că miroseau urât”.

„Nu există nicio altă explicație în afară de culoarea pielii noastre”, au afirmat bărbații miercuri, adăugând: „Este clar că a fost vorba de discriminare rasială”.

Reprezentanții American Airlines au încercat să reprogrameze zborurile pentru bărbați, dar nu au existat opțiuni disponibile în acea seară. Ulterior, grupului i s-a permis să se reîntoarcă la locurile inițiale din avion.

Într-un comunicat, American Airlines a declarat: „Luăm foarte în serios toate plângerile de discriminare și ne dorim ca clienții noștri să aibă o experiență pozitivă atunci când aleg să zboare cu noi. Echipele noastre investighează în prezent această chestiune, deoarece afirmațiile nu reflectă valorile noastre de bază sau scopul nostru de a avea grijă de oameni.”

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,686FaniÎmi place
5,987CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Elon Musk, revoltat de noua lege privind identitatea de gen din California, mută sediul SpaceX și X în Texas

Profund nemulțumit de recentul act normativ din California ce favorizează persoanele transgender, Elon Musk a luat decizia de a-și transfera afacerile în statul Texas. Într-o postare pe platforma X, la o zi după...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele electrice produse de BMW și Volkswagen în China, de la 37% la 21%, ținând cont de faptul că aceștia se numără printre cei mai semnificativi...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând în atenție sistemul de justiție al țării. O tânără de 20 de ani, identificată ca Maja R., din Hamburg, a primit o pedeapsă mai severă...