joi, iulie 18, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Angajată plătită timp de 20 de ani fără a primi sarcini de serviciu dă în judecată compania: „O chestiune de demnitate”.

O angajată din Franța a unei companii multinaționale de telecomunicații l-a dat în judecată pe angajatorul său, pe motiv că, deși a fost remunerată în mod constant pe parcursul ultimelor două decenii, nu i-au fost atribuite niciun fel de responsabilități profesionale în această perioadă, anunță Observatornews.ro.

Din perspectiva reclamantei, această situație reprezintă o chestiune ce ține de demnitatea personală, afirmând că nu mai poate tolera perpetuarea acestui status quo.

Laurence Van Wassenhove și-a început activitatea în cadrul companiei în anul 1993, însă începând cu 2004 nu a mai primit nicio însărcinare de serviciu.

Aceasta a fost lipsită inclusiv de un spațiu de lucru adecvat și de colegi în cadrul departamentului din care făcea parte. Cu toate acestea, și-a încasat în mod regulat salariul, ca și cum totul ar fi decurs normal.

Angajata se confruntă cu anumite probleme de sănătate, aspect de care angajatorul era pe deplin conștient în momentul în care i-a oferit postul în departamentul de Resurse Umane.

În anul 2004, Van Wassenhove, care suferă de paralizie parțială a feței și a membrelor, precum și de epilepsie, a solicitat transferul într-o altă regiune a Franței pentru a fi mai aproape de domiciliu.

Cu toate acestea, noul loc de muncă nu a fost adaptat nevoilor sale specifice, compania preferând să-i achite în continuare salariul în detrimentul investiției într-o facilitate care să se alinieze cerințelor angajatei.

Avocatul femeii a declarat: „Preferă să o plătească decât să o pună la treabă. Munca pentru o persoană cu dizabilități înseamnă a avea un loc în societate, recunoaștere, legături sociale”, subliniind faptul că firma a optat pentru a o plasa pe Laurence Van Wassenhove „într-un dulap” și a o ignora complet.

Reprezentanții companiei au asigurat că depun eforturi susținute pentru a-i oferi lui Laurence Van Wassenhove un mediu de lucru adecvat. În pofida acestor afirmații, procesul demarat de angajată își urmează cursul în instanță, aceasta solicitând despăgubiri în valoare de aproximativ 650.000 de euro.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,150FaniÎmi place
5,940CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Elon Musk, revoltat de noua lege privind identitatea de gen din California, mută sediul SpaceX și X în Texas

Profund nemulțumit de recentul act normativ din California ce favorizează persoanele transgender, Elon Musk a luat decizia de a-și transfera afacerile în statul Texas. Într-o postare pe platforma X, la o zi după...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele electrice produse de BMW și Volkswagen în China, de la 37% la 21%, ținând cont de faptul că aceștia se numără printre cei mai semnificativi...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând în atenție sistemul de justiție al țării. O tânără de 20 de ani, identificată ca Maja R., din Hamburg, a primit o pedeapsă mai severă...