vineri, iulie 19, 2024
23 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Apple întârzie implementarea AI în Europa. Legislația impune compatibilitatea funcțiilor cu cele ale companiilor concurente.

În prezent, Apple este nevoit să întârzie lansarea funcționalităților bazate pe inteligență artificială pentru dispozitivele sale comercializate în Uniunea Europeană. Această decizie vine ca urmare a normelor europene care solicită ca aceste funcții să fie compatibile cu instrumentele AI dezvoltate de companiile concurente, informează Reuters.  

Corporația americană susține că o astfel de cerință ar putea pune în pericol protecția informațiilor utilizatorilor.

Un reprezentant al companiei Apple a exprimat îngrijorări serioase într-un e-mail, conform Reuters: „Suntem îngrijorați, în special, că cerințele de interoperabilitate ale Actului Piețelor Digitale [al UE, care urmărește să asigure concurența corectă și să prevină monopolurile] ne-ar putea forța să compromitem integritatea produselor noastre în moduri care pun în pericol confidențialitatea utilizatorilor și securitatea datelor”.

Cu toate acestea, Apple a indicat că depune eforturi pentru a găsi o modalitate de a introduce cât mai curând posibil în statele membre ale UE sistemul Apple Intelligence și alte două funcționalități inovatoare. Acestea sunt proiectate să fie disponibile pe cele mai recente modele de iPhone 15, iPad și computerele Mac echipate cu procesoare M1.

Recent, Apple și-a prezentat publicului larg sistemul său de inteligență artificială. Acesta oferă o gamă variată de funcționalități AI integrate direct în dispozitiv, fără a necesita o conexiune permanentă la cloud.

Sistemul are capacitatea de a colecta și analiza informații despre utilizator din diverse aplicații și activități, adaptându-se astfel nevoilor specifice ale fiecărui individ.

Printre noile opțiuni se numără identificarea membrilor familiei în fotografii sau evaluarea opțiunilor de traseu înainte de o călătorie. În plus, software-ul poate efectua corecturi de text, iar în aplicația de mesagerie, pot fi trimise imagini animate personalizate.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

212,821FaniÎmi place
6,079CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

POS obligatoriu 2024 PFA. Proiect de lege

Un nou proiect de lege elaborat recent de Ministerul...

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Elon Musk, revoltat de noua lege privind identitatea de gen din California, mută sediul SpaceX și X în Texas

Profund nemulțumit de recentul act normativ din California ce favorizează persoanele transgender, Elon Musk a luat decizia de a-și transfera afacerile în statul Texas. Într-o postare pe platforma X, la o zi după...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele electrice produse de BMW și Volkswagen în China, de la 37% la 21%, ținând cont de faptul că aceștia se numără printre cei mai semnificativi...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând în atenție sistemul de justiție al țării. O tânără de 20 de ani, identificată ca Maja R., din Hamburg, a primit o pedeapsă mai severă...