joi, iulie 18, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Asistente medicale vs. colegă transgender în vestiar, Serviciul Britanic de Sănătate dat în judecată

Daily Mail relatează că Serviciul Național britanic de Sănătate (NHS) se confruntă cu acțiuni legale, după ce 26 de asistente medicale au protestat că „au fost forțate” să împartă vestiarul cu o colegă transsexuală.

Femeile au reclamat că asistenta transgender, „care nu a suferit o intervenție chirurgicală de schimbare a sexului”, a manifestat un interes deosebit pentru personalul de sex feminin în timpul schimbării hainelor. Asistentele afirmă că situația a fost „intimidantă și supărătoare” pentru ele.

În plângerea oficială înaintată conducerii în luna martie, cele 26 de asistente au menționat că „asistenta transgender nu a făcut niciun secret din faptul că a încetat să mai ia hormoni feminini și încearcă să-și insemineze partenera”.

Angajatele unității medicale neidentificate au mai declarat: „Nu considerăm că este adecvat să avem un bărbat biologic activ din punct de vedere sexual care să împartă facilitățile noastre de schimbare”.

Cu toate acestea, un manager de resurse umane al spitalului ar fi replicat că asistentele ar trebui „să fie mai incluzive”, „să facă compromisuri” și „să-și lărgească orizontul”.

Șase dintre cele 26 de asistente au inițiat acțiuni legale la un tribunal pentru litigii de muncă împotriva trustului NHS de Nord-Est pentru „presupusă hărțuire sexuală și discriminare sexuală”, caz considerat a fi primul de acest gen.

Politica națională a personalului NHS permite angajaților să se identifice cu sexul opus și să acceseze unitățile de sex unic alese, dar „trebuie furnizate dependințe alternative” în cazul în care acest lucru este considerat inadecvat.

Asistentei transsexuale din spital i s-a permis accesul în vestiarul pentru femei, care nu dispune de cabine de schimbare separate, accesul în cameră fiind realizat pe baza unui cod dat personalului.

Un purtător de cuvânt a declarat: „NHS s-a angajat să ofere un mediu de lucru incluziv pentru toți angajații. Suntem conștienți de problemele recente ridicate și le luăm foarte în serios”.

Reprezentantul NHS a adăugat: „Am dori să asigurăm angajații noștri și comunitatea mai largă că, de îndată ce aceste probleme ne-au fost aduse la cunoștință, am inițiat întâlniri pentru a înțelege pe deplin nevoile și preocupările membrilor personalului conform politicii noastre de soluționare”.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,150FaniÎmi place
5,940CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Elon Musk, revoltat de noua lege privind identitatea de gen din California, mută sediul SpaceX și X în Texas

Profund nemulțumit de recentul act normativ din California ce favorizează persoanele transgender, Elon Musk a luat decizia de a-și transfera afacerile în statul Texas. Într-o postare pe platforma X, la o zi după...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele electrice produse de BMW și Volkswagen în China, de la 37% la 21%, ținând cont de faptul că aceștia se numără printre cei mai semnificativi...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând în atenție sistemul de justiție al țării. O tânără de 20 de ani, identificată ca Maja R., din Hamburg, a primit o pedeapsă mai severă...