vineri, iulie 19, 2024
24 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Campanie de dezinformare orchestrată de Rusia vizează Jocurile Olimpice de la Paris

Microsoft afirmă că o rețea de grupări afiliate Rusiei orchestrează campanii de dezinformare îndreptate împotriva Franței, a președintelui Emmanuel Macron, a Comitetului Olimpic Internațional (CIO) și a Jocurilor Olimpice de la Paris, eveniment care va debuta în mai puțin de 80 de zile, relatează TheGuardian. 

Deși Rusia a fost exclusă de la Jocurile Olimpice din 2024, un număr restrâns de sportivi ruși au posibilitatea de a concura.

Jocurile olimpice

Pe platforma Telegram a apărut încă de anul trecut un videoclip intitulat Olympics Has Fallen, care utilizează inteligența artificială pentru a imita vocea actorului Tom Cruise și prezintă un scenariu denigrator la adresa CIO.

Videoclipul, realizat în stilul unui documentar și al cărui titlu face trimitere la filmul de acțiune cu Gerard Butler, Olympus Has Fallen, este prezentat ca fiind produs de Netflix, deși această informație este falsă, și este promovat cu recenzii false de cinci stele atribuite publicațiilor New York Times și BBC.

Materialul video este creat de o grupare afiliată Kremlinului, denumită Storm-1679, care anterior a reușit să înșele actori americani, precum Elijah Wood, să înregistreze mesaje pe platforma Cameo, un site web unde oamenii pot plăti vedete pentru mesaje video personalizate, care au fost ulterior transformate în propagandă anti-ucraineană.

Pe parcursul ultimului an, gruparea Storm-1679 a orchestrat o campanie de defăimare îndreptată împotriva Jocurilor Olimpice de la Paris.

Gruparea a creat videoclipuri prin care încearcă să sugereze că în timpul competițiilor vor avea loc acte de violență.

De asemenea, a publicat numeroase știri false potrivit cărora locuitorii Parisului au contractat polițe de asigurare pentru locuințe, temându-se de potențiale atacuri teroriste, iar un sfert dintre cei care au achiziționat bilete le-au returnat din același motiv.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

212,821FaniÎmi place
6,079CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

POS obligatoriu 2024 PFA. Proiect de lege

Un nou proiect de lege elaborat recent de Ministerul...

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Elon Musk, revoltat de noua lege privind identitatea de gen din California, mută sediul SpaceX și X în Texas

Profund nemulțumit de recentul act normativ din California ce favorizează persoanele transgender, Elon Musk a luat decizia de a-și transfera afacerile în statul Texas. Într-o postare pe platforma X, la o zi după...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele electrice produse de BMW și Volkswagen în China, de la 37% la 21%, ținând cont de faptul că aceștia se numără printre cei mai semnificativi...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând în atenție sistemul de justiție al țării. O tânără de 20 de ani, identificată ca Maja R., din Hamburg, a primit o pedeapsă mai severă...