joi, iulie 18, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Canada, în topul țărilor cu cele mai multe furturi de mașini

Autoritățile canadiene raportează un record de cazuri de furt de mașini în ultima perioadă. Peste 105.000 de vehicule au fost sustrase numai în cursul anului 2022.

Printre victimele furturilor s-a aflat și un înalt demnitar guvernamental, ministrul Justiției, al cărui automobil Toyota Highlander a fost furat în două rânduri, informează publicația Biziday. Un alt caz sesizat implică un proprietar canadian care și-a descoperit camioneta Ram Rebel scoasă la vânzare pe un portal online din Ghana, la o distanță de peste 8.500 de kilometri. Ca urmare a acestor situații, Interpol a plasat Canada în top 10 țări cu cel mai mare număr de furturi de mașini.

În urma implementării unui sistem de schimb de date cu Interpol în luna februarie, autoritățile canadiene au reușit să localizeze peste 1.500 de vehicule dispărute. Rezultatul acestei acțiuni în colaborare a reușit să ajute la identificarea, în medie, a 200 de automobile furate săptămânal, majoritatea fiind depistate în porturi străine. Conform autorităților antemenționate, amplificarea acestui fenomen infracțional în ultimii ani este atribuită în mare măsură deficitului global de automobile, cauzat de pandemia de COVID-19.

Biroul de Asigurări din Canada, raportându-se la gravitatea situației, a calificat acest fenomen drept o „criză națională”. Conform estimărilor furnizate de această instituției, proprietarii de vehicule au fost nevoiți să achite peste un miliard de dolari americani, cu titlu de compensație, anul trecut. Ca răspuns, unii canadieni au recurs la măsuri de protecție suplimentare, precum instalarea de dispozitive GPS pe vehicule, angajarea de personal de pază sau montarea de bariere retractabile la intrările în cartiere rezidențiale.

Directorul Biroului american de Statistică Judiciară a declarat referitor la acest subiect că este un fenomen surprinzător, deoarece cifrele de astfel de infracțiuni săvârșite sunt comparabile cu cele înregistrate în țări cu o populație mult mai numeroasă, precum Statele Unite sau Regatul Unit.

Statisticile naționale arată că în Canada sunt furate 262 de vehicule la fiecare 100.000 de locuitori, în timp ce în Anglia rata este de 220, iar în SUA de aproximativ 300.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,150FaniÎmi place
5,940CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Elon Musk, revoltat de noua lege privind identitatea de gen din California, mută sediul SpaceX și X în Texas

Profund nemulțumit de recentul act normativ din California ce favorizează persoanele transgender, Elon Musk a luat decizia de a-și transfera afacerile în statul Texas. Într-o postare pe platforma X, la o zi după...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele electrice produse de BMW și Volkswagen în China, de la 37% la 21%, ținând cont de faptul că aceștia se numără printre cei mai semnificativi...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând în atenție sistemul de justiție al țării. O tânără de 20 de ani, identificată ca Maja R., din Hamburg, a primit o pedeapsă mai severă...