joi, iulie 18, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Cea mai bogată familie din Regatul Unit condamnată la închisoare pentru exploatarea angajatilor. Cheltuiau mai mulți bani pentru câine decât pe salarii.

O instanță de judecată din Elveția a pronunțat o hotărâre prin intermediul căreia a condamnat 4 membri ai cele mai prospere familii din Marea Britanie la închisoare pentru exploatarea personalului.

Prakash și Kamal Hinduja, alături de fiul lor Ajay și soția acestuia, Namrata, au fost declarați vinovați de infracțiuni precum exploatare – definită ca uzură în legislația elvețiană – și angajare ilegală. Cu toate acestea, acuzația mai gravă de trafic de persoane  nu a fost susținută cu probe suficiente, precum informează G4media.ro.

Angajații domestici, originari din India, au declarat că pentru o zi de muncă de 18 ore primeau o remunerație de doar 7 lire sterline (echivalentul a 8 dolari), sumă ce reprezintă mai puțin de o zecime din minimul legal stabilit de legislația elvețiană.

În plus, aceștia au susținut că familia Hinduja, a cărei avere este estimată la aproximativ 37 de miliarde de lire sterline, le restricționa sever libertatea de mișcare, permițându-le rareori să părăsească proprietatea situată în exclusivistul cartier Cologny din Geneva.

În cadrul procesului, procuroriii au evidențiat discrepanța șocantă dintre tratamentul aplicat angajaților și cel rezervat animalului de companie al familiei, susținând că bugetul alocat pentru câine depășea sumele cheltuite pentru îngrijirea servitorilor.

Membrii seniori ai familiei Hinduja au invocat probleme medicale pentru a justifica absența lor de la procedurile judiciare.

Deși Ajay și Namrata au fost prezenți pe parcursul procesului, aceștia au ales să nu asiste la pronunțarea soluției. Avocatul acestora a anunțat intenția de a ataca hotărârea judecătorească, în timp ce, procurorul care a instrumentat cazul a solicitat arestarea imediată a celor doi.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,150FaniÎmi place
5,940CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Elon Musk, revoltat de noua lege privind identitatea de gen din California, mută sediul SpaceX și X în Texas

Profund nemulțumit de recentul act normativ din California ce favorizează persoanele transgender, Elon Musk a luat decizia de a-și transfera afacerile în statul Texas. Într-o postare pe platforma X, la o zi după...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele electrice produse de BMW și Volkswagen în China, de la 37% la 21%, ținând cont de faptul că aceștia se numără printre cei mai semnificativi...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând în atenție sistemul de justiție al țării. O tânără de 20 de ani, identificată ca Maja R., din Hamburg, a primit o pedeapsă mai severă...