vineri, iulie 12, 2024

CJUE impune o amendă de 200 de milioane de euro pentru încălcarea normelor de azil de către Ungaria.

CJUE a sancționat joi statul maghiar cu o penalitate financiară de 200 de milioane de euro și o amendă zilnică de un milion de euro pentru fiecare zi de neconformare cu normele comunitare în domeniul dreptului de azil, potrivit informațiilor furnizate de G4Media.ro.

Potrivit CJUE, Ungaria nu s-a conformat uneia dintre hotărârile pronunțate de Curte în decembrie 2020, prin care a fost condamnată pentru încălcarea regulilor Uniunii referitoare la „procedurile de acordare a protecției internaționale și de returnare a resortisanților țărilor terțe aflați în situație de ședere ilegală”.

drapel ungaria
Foto: EuropaFM

Suma datorată de Ungaria va fi dedusă automat din fondurile alocate acestei țări în cadrul bugetului Uniunii Europene, din care anumite părți sunt deja blocate din cauza unor probleme juridice similare.

Curtea a subliniat într-un comunicat de presă că nerespectarea „obligațiilor constituie o încălcare fără precedent și excepțional de gravă a legislației UE”.

Litigiul își are originea în decembrie 2020, când CJUE a stabilit pentru prima dată că Ungaria, sub guvernarea premierului Viktor Orbán, a restricționat accesul la procedurile de azil pentru persoanele care solicită protecție internațională pe teritoriul său. Autoritățile din Ungaria  au fost acuzate de reținerea ilegală a solicitanților de azil în zone de tranzit.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare