vineri, iulie 19, 2024
23 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Companii aeriene și hoteluri, îngrijorate de modificările Google

Companiile aeriene, hotelurile și comercianții cu amănuntul își exprimă îngrijorarea că ar putea fi dezavantajați de modificările aduse serviciului de căutare al Google, informează profit.ro. 

În acest context, organizațiile care reprezintă aceste industrii au solicitat autorităților de reglementare din UE să se asigure că Google ia în considerare opiniile lor, nu doar pe cele ale marilor intermediari, atunci când implementează schimbări pentru a se alinia la noile reguli tehnologice ale regiunii.

Printre grupurile care și-au exprimat îngrijorarea în martie se numără Airlines for Europe, din care fac parte Air France KLM și IAG (proprietarul British Airways), grupul hotelier Hotrec, European Hotel Forum, EuroCommerce, Ecommerce Europe și Independent Retail Europe, potrivit agenției Reuters.

Mai exact, legea pentru servicii digitale (DMA) a UE impune Google și altor cinci giganți tehnologici să respecte o serie de reguli menite să ofere utilizatorilor mai multe opțiuni și concurenților o șansă mai bună de a rivaliza, însă grupurile au exprimat temeri că aceste ajustări le-ar putea afecta veniturile.

Într-o scrisoare comună adresată comisarului european pentru concurență, Margrethe Vestager, și comisarului pentru industrie, Thierry Breton, în data de 22 mai, grupurile au menționat că îngrijorările lor s-au amplificat de la ultima comunicare.

Industriile respective au exprimat „îngrijorări serioase” că soluțiile și cerințele actuale pentru implementarea DMA ar putea accentua discriminarea.

Astfel, observațiile preliminare sugerează că aceste modificări riscă să diminueze semnificativ veniturile din vânzările directe ale companiilor, favorizând intermediarii online puternici datorită tratamentului preferențial pe care l-ar primi, au declarat reprezentanții industriilor.

Totuși, Comisia Europeană, care investighează în prezent Google pentru posibile încălcări ale DMA, nu a oferit încă un răspuns la solicitarea de comentarii.

Mai mult, grupurile au declarat că: ”Suntem îngrijorați de faptul că investigația de neconformitate se referă doar la necesitatea de a trata serviciile terților într-o manieră corectă și nediscriminatorie, fără nicio recunoaștere a întreprinderilor europene care își oferă și serviciile pe Google”.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

212,821FaniÎmi place
6,079CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

POS obligatoriu 2024 PFA. Proiect de lege

Un nou proiect de lege elaborat recent de Ministerul...

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Elon Musk, revoltat de noua lege privind identitatea de gen din California, mută sediul SpaceX și X în Texas

Profund nemulțumit de recentul act normativ din California ce favorizează persoanele transgender, Elon Musk a luat decizia de a-și transfera afacerile în statul Texas. Într-o postare pe platforma X, la o zi după...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele electrice produse de BMW și Volkswagen în China, de la 37% la 21%, ținând cont de faptul că aceștia se numără printre cei mai semnificativi...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând în atenție sistemul de justiție al țării. O tânără de 20 de ani, identificată ca Maja R., din Hamburg, a primit o pedeapsă mai severă...