vineri, iulie 19, 2024
24 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Compensații generoase pentru pasagerii răniți în urma turbulenţelor violente. Singapore Airlines oferă până la 10.000 de dolari.

Operatorul aerian Singapore Airlines a comunicat decizia de a acorda despăgubiri în valoare de 10.000 de dolari (echivalentul a 9.287 de euro) călătorilor care au suferit leziuni minore în urma turbulenţelor puternice înregistrate luna trecută în cadrul unui zbor, anunță știrileprotv.ro. 

Transportatorul aerian a menționat, de asemenea, intenția de a negocia sume mai substanțiale cu persoanele grav rănite. 

În cursul lunii mai, un zbor cu origine la Londra și destinație Singapore a fost nevoit să aterizeze de urgență la Bangkok, după ce a traversat o zonă cu turbulenţe severe. În urma incidentului, un cetățean britanic în vârstă de 73 de ani și-a pierdut viața, iar peste 100 de persoane au suferit răni, unele dintre ele prezentând leziuni ale coloanei vertebrale și craniului.

avion, singapore airlines
Foto: sky.com

Aeronava de tip Boeing 777 avea la bord un total de 211 pasageri și 18 membri ai echipajului, dintre care zeci au necesitat spitalizare.

Conform unui comunicat emis de compania aeriană, călătorii care au suferit leziuni mai grave au fost „invitaţi să discute o ofertă de despăgubire adaptată la situaţia lor specifică atunci când se vor simţi bine şi pregătiţi să facă acest lucru”. De asemenea, Singapore Airlines a precizat: „Pasagerilor cu răni grave, care necesită îngrijiri medicale pe termen lung şi care au nevoie de asistenţă financiară, li se oferă un avans de 25.000 de dolari (23.217 euro) pentru a le satisface nevoile imediate”. Suma respectivă va fi inclusă în compensația finală acordată acestor pasageri.

Pe lângă despăgubirile oferite, operatorul aerian va rambursa integral costul biletelor tuturor călătorilor implicați în zborul marcat de incidentul traumatizant, inclusiv celor care nu au suferit răni. Totodată, compania a menționat: „Toţi pasagerii vor primi, de asemenea, compensaţii pentru întârziere, în conformitate cu reglementările Uniunii Europene sau ale Regatului Unit”.

În baza prevederilor Convenţiei de la Montreal, companiile aeriene poartă responsabilitatea pentru prejudiciile cauzate de rănirea sau decesul pasagerilor aflaţi la bordul aeronavelor.

Anterior, Singapore Airlines a alocat suma de 1.000 de dolari S.U.A. (686 de euro) fiecărui pasager al zborului care a decolat din Bangkok după producerea incidentului, cu scopul de a acoperi cheltuielile imediate. Totodată, compania a suportat costurile medicale ale călătorilor răniţi și a facilitat deplasarea rudelor acestora la Bangkok, la cerere.

Aeronava Boeing 777-300ER a înregistrat o pierdere de altitudine de 1.800 de metri în decurs de 3 minute, într-un mod atât de brusc încât pasagerii au declarat că nu au avut timp să își fixeze centurile de siguranţă.

Conform unui raport preliminar emis de Biroul de Investigaţii pentru Siguranţa Transporturilor din Singapore și citat de Ministerul Transporturilor, avionul a experimentat o „schimbare rapidă” a forţei gravitaţionale în timp ce survola sudul Myanmarului.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

212,821FaniÎmi place
6,079CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

POS obligatoriu 2024 PFA. Proiect de lege

Un nou proiect de lege elaborat recent de Ministerul...

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Elon Musk, revoltat de noua lege privind identitatea de gen din California, mută sediul SpaceX și X în Texas

Profund nemulțumit de recentul act normativ din California ce favorizează persoanele transgender, Elon Musk a luat decizia de a-și transfera afacerile în statul Texas. Într-o postare pe platforma X, la o zi după...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele electrice produse de BMW și Volkswagen în China, de la 37% la 21%, ținând cont de faptul că aceștia se numără printre cei mai semnificativi...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând în atenție sistemul de justiție al țării. O tânără de 20 de ani, identificată ca Maja R., din Hamburg, a primit o pedeapsă mai severă...