vineri, iulie 12, 2024

Conducătorul Biroului Interpol din capitala Republicii Moldova, implicat într-o rețea de protecție, în schimbul a milioane de dolari

Conducătorul Biroului Interpol din capitala Republicii Moldova se numără printre cele patru persoane reținute în cadrul unei investigații ce vizează acordarea de protecție, în schimbul a milioane de dolari, indivizilor aflați în căutare la nivel internațional. 

Viorel Țențiu a fost prezentat în fața magistraților, procurorii solicitând arestarea sa pentru o perioadă de 30 de zile, informează cotidianul.ro. 

bani
Foto: realitatea.net

Țentiu este cercetat sub aspectul infracțiunii de corupere pasivă în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat, faptă prevăzută și pedepsită de art. 324, al. 3 b și c din Codul penal al Republicii Moldova.

Procuror Veronica Dragalin, a făcut public luni faptul că mai mulți funcționari publici moldoveni sunt suspectați de a fi membri ai unei grupări infracționale care a perceput sume de ordinul milioanelor de dolari în scopul facilitării obținerii de azil sau statut de refugiat pe teritoriul Republicii Moldova pentru persoane date în urmărire de către Interpol.

Mai precis, alertele emise de Interpol erau șterse pentru ca indivizii căutați la nivel internațional să poată pătrunde pe teritoriul Republicii Moldova. 

Ulterior, acestor persoane li se acorda statutul de refugiat sau azil politic. Conform declarațiilor făcute de Veronica Dragalin, în urma efectuării a zeci de percheziții, au fost reținute patru persoane.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare