vineri, iulie 12, 2024

Elon Musk dat în judecată de un acționar Tesla pentru tranzacții de 7,5 miliarde de dolari în baza informațiilor din interior

Elon Musk, fondatorul Tesla,  a fost dat în judecată de un  acționar Tesla, care susține că acesta a efectuat tranzacții în valoare de 7,5 miliarde de dolari, utilizând fără drept informații din interior, în ultimele luni ale anului 2022.

Mai exact, în plângerea depusă la  instanța din Delaware, Michael Perry, un acționar minoritar, a susținut că valoarea acțiunilor Tesla a înregistrat o scădere semnificativă după publicarea rezultatelor financiare pentru ultimul trimestru al anului 2022, însă Musk reușise deja să vândă acțiuni în valoare de 7,5 miliarde de dolari, evitând astfel o pierdere de aproximativ 3 miliarde de dolari, informează Reuters. 

Tesla

Musk a vândut acțiuni Tesla în mod gradual, la diferite date, în perioada noiembrie-decembrie 2022. Mai mulți directori ai Tesla sunt, de asemenea, vizați în acest proces, fiind acuzați că i-au permis lui Musk să vândă acțiunile, deși erau conștienți de faptul că acesta profită de situație pentru a evita pierderile financiare.

„Musk și-a exploatat poziția de director al Tesla și și-a încălcat îndatoririle față de acționari”, susține Perry în plângerea sa, solicitând instanței să îl oblige pe Musk să returneze cele 3 miliarde de dolari. 

Acționarul minoritar mai menționează că, în 2022, Musk a afirmat că cererea pentru vehiculele Tesla era excelentă, în ciuda faptului că era conștient de rezultatele financiare slabe încă de la mijlocul lunii noiembrie.

Având acces permanent la aceste informații, Musk și-a vândut acțiunile înainte ca datele să fie făcute publice. În perioada decembrie 2022 – ianuarie 2023, valoarea acțiunilor Tesla a scăzut cu aproximativ 30%.

Acuzația survine într-un moment în care Musk se confruntă cu rezistența unor acționari Tesla, care urmează să voteze din nou, pe 13 iunie, asupra pachetului său salarial în valoare de 56 de miliarde de dolari. În plus, fondatorul Tesla este subiectul unei investigații menite să determine dacă a încălcat legile federale privind valorile mobiliare în anul 2022, atunci când a achiziționat platforma Twitter.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare