vineri, iulie 19, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

FORT: Acordul UE-Ucraina privind transportatorii ucraineni încalcă Constituția României

Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) afirmă că noua directivă a Comisiei Europene, care ar permite vehiculelor de transport ucrainene să traverseze frontierele și să circule fără restricții pe teritoriul național, contravine prevederilor constituționale ale României.

În consecință, FORT insistă ca instituțiile guvernamentale să respingă implementarea acestei înțelegeri recent propuse.

„Forurile responsabile, Guvern și autorități centrale trebuie să se opună clar în fața Comisiei Europene, refuzând categoric aplicarea acestui nou acord, fără a încerca din nou să păcălească transportatorii români. O astfel de abordare a Comisiei Europene încalcă grav Constituția României cel puțin cu privire la aplicarea Art. 135. litera b) – ‘protejarea intereselor naționale în activitatea economică, financiară și valutară’; Orice încercare de aplicare în România a acestui acord va conduce la măsuri dure din partea transportatorilor, iar cei ce își asumă așa ceva trebuie să își amintească de luna ianuarie a anului curent și să înțeleagă că aceste abordări trebuie să înceteze fără prea multe explicații”, a declarat FORT, conform agerpres.ro.

Federația a adus în discuție și alte aspecte problematice, precum interpretarea testelor antidrog pentru șoferii profesioniști și amatori, care riscă să-și piardă dreptul de a conduce pentru consumul de medicamente comune.

De asemenea, FORT a menționat un accident tragic în care cinci cetățeni români și-au pierdut viața din cauza unui șofer de camion ucrainean care nu respecta reglementările privind timpul de conducere și odihnă.

FORT a subliniat că, în conformitate cu noul acord UE-Ucraina: „autoritățile competente ale fiecărei părți vor lua măsuri doar dacă șoferii ucraineni au comis, ‘în mod repetat și persistent încălcări grave ale normelor de circulație legate de siguranța rutieră, de genul conducerea sub influența alcoolului, depășirea limitelor de viteză, conducerea sub influența drogurilor sau a altor substanțe cu efect similar, precum și un comportament care încalcă regulile de circulație rutieră și care a dus la deces sau la vătămare corporală gravă'”.

În final, FORT solicită o reacție publică din partea tuturor organizațiilor non-guvernamentale implicate în protejarea victimelor accidentelor rutiere sau care militează pentru siguranța rutieră și concurență loială.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,686FaniÎmi place
5,987CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Elon Musk, revoltat de noua lege privind identitatea de gen din California, mută sediul SpaceX și X în Texas

Profund nemulțumit de recentul act normativ din California ce favorizează persoanele transgender, Elon Musk a luat decizia de a-și transfera afacerile în statul Texas. Într-o postare pe platforma X, la o zi după...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele electrice produse de BMW și Volkswagen în China, de la 37% la 21%, ținând cont de faptul că aceștia se numără printre cei mai semnificativi...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând în atenție sistemul de justiție al țării. O tânără de 20 de ani, identificată ca Maja R., din Hamburg, a primit o pedeapsă mai severă...