vineri, iulie 19, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Fost angajat Meta: Concediat pentru că a încercat să protejeze postările despre victimele din Gaza. Compania a fost dată în judecată.

Compania Meta este dată în judecată de un fost angajat, un inginer de origine palestiniană pe nume Ferras Hamad, care susține că a fost concediat ca urmare a încercărilor sale de a corecta deficiențele algoritmului Instagram, care ștergea în mod automat postările referitoare la victimele din Gaza.

Meta

Ferras Hamad, care a lucrat timp de trei ani în cadrul echipei responsabile de algoritmii Meta, a intentat un proces împotriva companiei la o instanță din California, acuzând-o de discriminare și concediere nelegală. Mai precis, inginerul afirmă că un scurt videoclip postat de un fotoreporter palestinian a fost clasificat în mod eronat ca fiind conținut pornografic, deși în realitate prezenta o clădire distrusă în Gaza. 

Fostul angajat s-a implicat în soluționarea acestei probleme, întrucât astfel de activități făceau parte din responsabilitățile sale profesionale, dar la scurt timp după aceea, un reprezentant al Meta i-ar fi comunicat „că face obiectul unei investigații”.

La scurt timp după ce a depus o plângere de discriminare, angajatul a fost concediat. Compania a invocat ca motiv pentru concedierea angajatului faptul că acesta îl cunoștea pe fotoreporterul în cauză, iar regulamentul intern interzice angajaților să se implice în rezolvarea problemelor persoanelor cunoscute.

În documentele depuse la instanța, fostul angajat a adus acuzații grave la adresa Meta, susținând că aceasta manifestă „părtinire împotriva palestinienilor” și că a eliminat sesizările interne transmise de mai mulți angajați cu privire la problema ștergerii postărilor care prezentau victimele din Gaza. 

Potrivit Reuters, declarațiile fostului angajat oglindesc reproșurile aduse de organizațiile pentru apărarea drepturilor omului referitoare la maniera în care Meta gestionează conținutul publicat pe platformele sale despre Israel și teritoriile palestiniene.

De la declanșarea conflictului armat în luna octombrie a anului trecut, Meta s-a confruntat cu numeroase acuzații potrivit cărora a îngrădit posibilitatea de a exprima sprijinul pentru palestinienii aflați în zonele afectate de război. 

La începutul acestui an, aproape 200 de angajați ai companiei Meta și-au exprimat preocupările similare într-o scrisoare deschisă adresată directorului executiv Mark Zuckerberg.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,686FaniÎmi place
5,987CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Elon Musk, revoltat de noua lege privind identitatea de gen din California, mută sediul SpaceX și X în Texas

Profund nemulțumit de recentul act normativ din California ce favorizează persoanele transgender, Elon Musk a luat decizia de a-și transfera afacerile în statul Texas. Într-o postare pe platforma X, la o zi după...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele electrice produse de BMW și Volkswagen în China, de la 37% la 21%, ținând cont de faptul că aceștia se numără printre cei mai semnificativi...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând în atenție sistemul de justiție al țării. O tânără de 20 de ani, identificată ca Maja R., din Hamburg, a primit o pedeapsă mai severă...