vineri, iulie 12, 2024

Franța și Germania, cele mai sceptice țări față de capacitatea lui Trump de a gestiona probleme internaționale

Conform unui sondaj realizat de Pew Research Center, un institut de cercetare din capitala SUA, în 34 de state, în perioada ianuarie – mai 2024, opt din zece cetățeni din țările Europei de Vest nu au încredere în capacitatea lui Donald Trump de a gestiona problemele internaționale, în special cei din Franța și Germania. În schimb, majoritatea respondenților au o părere favorabilă despre Joe Biden, anunță Biziday. 

Donald Trump

Datele indică faptul că doar între 14% și 16% dintre cetățenii francezi, germani și suedezi au declarat că au încredere în Donald Trump. În contrast, peste 60% dintre germani și suedezi, precum și 42% dintre francezi, au exprimat opinii pozitive la adresa lui Joe Biden.

Cu toate acestea, majoritatea persoanelor chestionate în cele 34 de țări și-au manifestat nemulțumirea față de modul în care administrația Biden a gestionat situația din Fâșia Gaza. 

De asemenea, Pew a subliniat că, deși Biden obține scoruri mai bune comparativ cu Trump, ratingurile sale au scăzut în 14 din 21 de state, comparativ cu ediția precedentă a sondajului. Cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate în Australia, Israel, Japonia, Polonia, Spania și Marea Britanie.

Studiul evidențiază, de asemenea, că unii participanți dezaprobă modul în care președinția SUA a gestionat conflictul din Ucraina, însă procentele variază în rândul statelor europene, cele mai ridicate fiind în Ungaria și Turcia, iar cele mai scăzute în Polonia.

În general, atitudinea față de Statele Unite este una pozitivă, conform Pew. Cetățenii polonezi au fost cei mai predispuși să evalueze favorabil SUA, cu un procent de 86%. În zona Asia-Pacific, procentul este de 70%, în timp ce în Turcia se situează sub 20%. 

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare