vineri, iulie 12, 2024

Grupare infracțională româno-americană uimește autoritățile SUA prin metode ingenioase de furt bancar

O grupare infracțională alcătuită din șase indivizi, printre care se numărau și cetățeni români, a lăsat autoritățile americane uluite față de metodele ingenioase utilizate pentru a sustrage sume considerabile de bani de la bancomate amplasate în diverse state din SUA.

Infractorii au reușit să sustragă datele confidențiale ale cardurilor bancare prin instalarea unor dispozitive specializate de copiere a informațiilor din bancomate și terminale de plată situate în mai multe regiuni ale Statelor Unite.

Aceste informații furate erau ulterior folosite pentru crearea unor carduri contrafăcute cu ajutorul cărora, indivizii retrăgeau ulterior sumele sub formă de cash din bancomate, potrivit informațiilor furnizate de Digi24.

Discutând faptele săvârșite de cei 6 indivizi, atragem atenția asupra unui fenomen care a luat amploare în ultima perioadă.

Skimming-ul, o metodă frauduloasă de copiere a datelor stocate pe banda magnetică a cardurilor bancare, reprezintă o amenințare reală în lumea tranzacțiilor electronice. Acesta se realizează prin intermediul unor dispozitive electronice specializate, care pot fi amplasate fie la ATM-uri (bancomate), fie la POS-uri (terminale de plată ale comercianților).

În cazul skimming-ului la ATM, infractorii atașează un dispozitiv de copiere pe fanta de introducere a cardului, care va captura și stoca informațiile de pe banda magnetică în momentul în care cardul este introdus. Concomitent, PIN-ul utilizatorului este înregistrat fie prin intermediul unei tastaturi false plasate peste cea originală, fie cu ajutorul unei minicamere video strategice amplasate.

Prin intermediul acestui mod de operare, membrii grupării au reușit să sustragă peste 300.000 de dolari din conturile persoanelor care au căzut victime ale acestei scheme, fonduri pe care le-au utilizat ulterior pentru a achiziționa diverse bunuri.

„Amploarea, și natura îndrăzneață a planului acestor inculpați de a fura informațiile bancare ale consumatorilor care nu bănuiau nimic și de a le folosi pentru a obține fonduri și bunuri sunt uluitoare”, a transmis procurorul general al statului Rhode Island, Zachary Cunha.

Membrii grupării, dintre care unii dețin și cetățenie americană pe lângă cea română, se confruntă cu acuzații grave, printre care se numără conspirația pentru fraudă, furtul calificat de identitate și fraudă bancară.

Astfel, trebuie să acordăm atenție și asupra skimming-ului prin POS-uri. În această ipoteză, cardul este trecut printr-un dispozitiv de copiere suplimentar după efectuarea plății legitime, profitând de neatenția clientului distras sau care nu observă manevrele casierului sau ale operatorului POS.

Datele cardurilor pot fi obținute și prin tranzacții online, infractorii încercând să obțină informații sensibile (număr card, nume titular, CVV2, data expirării) prin inginerie socială sau compromiterea site-urilor de e-commerce, pentru a le utiliza ulterior în tranzacții frauduloase.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare