vineri, iulie 19, 2024
23 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Litigiu între TikTok și autoritățile americane. Încălcarea dreptului la liberă exprimare și frica de spionaj.

TikTok și ByteDance declanșează un litigiu cu autoritățile americane,  criticând legislația care amenință existența platformei în SUA. Astfel, ByteDance și TikTok au inițiat o acțiune în instanță împotriva unei noi legi americane, argumentând că aceasta reprezintă o deviere semnificativă de la principiile tradiționale ale SUA privind libertatea internetului.

Biden a promulgat o lege care conferă autorităților federale prerogativa de a solicita astfel de cesiuni, invocând motive de securitate națională.

Principalele preocupări vizează potențialul acces al Beijingului la datele celor 170 de milioane de utilizatori americani ai TikTok și posibilitatea ca platforma să fie constrânsă de regimul chinez să desfășoare activități de spionaj.

Reclamanții susțin că legea încalcă drepturile constituționale ale cetățenilor americani la libertatea de exprimare și dezvăluie o investiție de 2 miliarde de dolari în măsuri de protecție a datelor utilizatorilor din SUA.

Concomitent, guvernul american a dobândit autoritatea – descrisă ca un „kill switch” – de a suspenda operațiunile TikTok în țară în cazul nerespectării unor angajamente specifice privind securitatea națională și protecția datelor.

Curtea de Apel a SUA pentru Districtul Columbia va examina argumentele prezentate în procesele intentate de TikTok, ByteDance și utilizatorii platformei pe data de 16 septembrie.

„Această lege reprezintă o abatere radicală de la tradiția acestei țări de a susține un internet deschis și stabilește un precedent periculos care permite ramurilor politice să vizeze o platformă de exprimare defavorizată și să o forțeze să vândă sau să fie închisă”, se atată în cererea de chemare în judecată.

Mai mult, companiile susțin că acest act legislativ creează un precedent periculos, permițând ramurilor politice să vizeze și să elimine platforme de comunicare care nu se aliniază cu agenda lor.

Entitățile chineze argumentează că, în cazul în care TikTok ar fi interzis din motive de securitate națională, o asemenea decizie ar trebui aplicată echitabil tuturor companiilor cu capital chinez care operează pe teritoriul american.

Se anticipează că această dispută legală va deveni un subiect intens discutat în contextul campaniei electorale. Donald Trump, care recent s-a alăturat comunității TikTok, și-a exprimat opoziția față de o potențială interzicere a aplicației.

Evoluția și rezultatul acestei confruntări juridice ar putea avea implicații majore asupra peisajului politic american, existând posibilitatea ca un număr considerabil de tineri votanți să fie profund nemulțumiți în eventualitatea unei întreruperi a serviciilor TikTok.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

212,821FaniÎmi place
6,079CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

POS obligatoriu 2024 PFA. Proiect de lege

Un nou proiect de lege elaborat recent de Ministerul...

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Elon Musk, revoltat de noua lege privind identitatea de gen din California, mută sediul SpaceX și X în Texas

Profund nemulțumit de recentul act normativ din California ce favorizează persoanele transgender, Elon Musk a luat decizia de a-și transfera afacerile în statul Texas. Într-o postare pe platforma X, la o zi după...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele electrice produse de BMW și Volkswagen în China, de la 37% la 21%, ținând cont de faptul că aceștia se numără printre cei mai semnificativi...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând în atenție sistemul de justiție al țării. O tânără de 20 de ani, identificată ca Maja R., din Hamburg, a primit o pedeapsă mai severă...