vineri, iulie 12, 2024

MAE avertizează: Posesia acestor medicamente în Grecia este interzisă.

Grecia, una dintre destinațiile turistice preferate de români, are reglementări stricte în ceea ce privește anumite medicamente, care sunt considerate substanțe interzise, atenționează adevarul.ro.

Călătorii care sunt prinși cu astfel de medicamente în bagaje se expun riscului de a primi sancțiuni amenzi sau chiar pedepse cu închisoarea.

Printre medicamentele interzise se află: Diazepam (denumire comercială: Diazepam), a cărui deținere fără prescripție medicală este prohibită și  Tramadol (denumire comercială: Tramadol, Zaldiar, Doreta, Mabron, Skudexa), de asemenea interzis în lipsa unei rețete.

Mai mult, este strict interzisă posesia oricăror medicamente ce conțin codeină (inclusiv Nurofen Plus, Solpadeine, Ultracod, Codamin P, Fasconal).

„Atenție! Nu luați cu dumneavoastră decât cantitățile de medicamente strict necesare! Vă recomandăm să aveți la dumneavoastră rețeta medicului pentru medicamentele care depășesc sfera celor uzuale. Antibioticele nu se eliberează decât pe bază de rețetă”, transmite Ministerului Afacerilor Externe.

Reglementările vamale elene sunt similare cu cele ale celorlalte state membre ale Uniunii Europene: este permisă introducerea în Grecia a 200 de țigarete, 1 litru de băuturi alcoolice, 50 ml de parfum și 250 ml de apă de toaletă.

„În conformitate cu prevederile legale în vigoare, orice persoană care scoate sau încearcă să scoată din Republica Elenă obiecte antice este pasibil să primească o pedeapsă între 1 lună și 5 ani închisoare. Simpla posesie a unui obiect antic care nu a fost declarat în termen de 15 zile serviciilor arheologice sau celui mai apropiat sediu al poliției, expune deținătorul urmăririi penale. Atenție! Sunt interzise atât la intrare, cât și la ieșire drogurile de orice tip și substanțele dopante”, informează MAE.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare