vineri, iulie 12, 2024

„Mallorca nu este de vânzare”: Protest împotriva efectelor negative ale turismului

Locuitorii din Spania și-au exprimat nemulțumirea față de efectele negative ale turismului de masă, ieșind în stradă în număr mare. Ei au organizat ample proteste pentru a atrage atenția asupra creșterii semnificative a costurilor de trai, fenomen pe care îl asociază cu afluxul mare de turiști în țara lor. 

Astfel, se consideră că explozia turismului a condus la o escaladare a prețurilor la bunuri și servicii, afectând calitatea vieții localnicilor. Prin aceste manifestații, aceștia speră să determine autoritățile să ia măsuri pentru a echilibra dezvoltarea industriei turistice cu nevoile și bunăstarea comunităților locale.

Sâmbătă, mii de oameni au protestat la Palma de Mallorca, exprimându-și nemulțumirea față de supraturism. Deși turismul este o sursă importantă de venituri pentru Insulele Baleare, acesta reprezintă și o piedică în calea bunăstării localnicilor, informează Digi24. 

Anul trecut, Spania, a doua cea mai populară destinație turistică din lume după Franța, a fost vizitată de 85 de milioane de turiști străini, conform datelor oficiale. Din totalul de 85 de milioane de vizitatori, 14,4 milioane au ajuns în Insulele Baleare, a doua regiune din Spania ca număr de turiști.

Protestatarii au mărșăluit prin centrul orașului Palma de Mallorca, purtând pancarte cu mesajul „Mallorca nu este de vânzare”.

Organizatorii protestului au semnalat în special problema costului ridicat al locuințelor pe această insulă mediteraneană cu o populație de sub un milion de locuitori, cauzată de turismul de masă.

De menționat este că, mișcările împotriva supraturismului sunt în creștere în Spania, de la Insulele Baleare până în Insulele Canare și din Barcelona până la Malaga.

Printre nemulțumirile exprimate de localnici se numără presiunea asupra pieței imobiliare, proliferarea închirierii locuințelor în scop turistic, care i-a forțat pe unii locuitori să se mute din centrul orașelor, precum și disconfortul cauzat de poluarea fonică și de mediu.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare