vineri, iulie 12, 2024

McDonald’s pierde dreptul de a folosi numele „Big Mac” pentru produsele sale.

Tribunalul General al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene a decis miercuri că lanțul fast-food McDonald’s nu are dreptul să folosească denumirea „Big Mac” pentru produsele pe bază de carne de pui, cum ar fi burgerii de pui. 

Tribunalul General al Curții de Justiție a Uniunii Europene a dat dreptate lanțului irlandez de restaurante Supermac într-un litigiu îndelungat privind drepturile de proprietate intelectuală, relatează Reuters.

Mcdonalds

Decizia Tribunalului General al CJUE s-a axat pe încercarea companiei irlandeze Supermac din 2017 de a anula utilizarea de către McDonald’s a numelui „Big Mac”, pe care firma americană l-a înregistrat în 1996, atât pentru produsele din carne de pui, cât și pentru serviciile oferite în unitățile sale. 

Oficiul UE pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) a respins cererea de revocare înaintată de Supermac și a validat folosirea termenului „Big Mac” de către McDonald’s pentru sandvișurile din carne și pui, determinând compania irlandeză să conteste această hotărâre.

Tribunalul General al CJUE a respins argumentația prezentată de McDonald’s și a anulat și modificat parțial decizia EUIPO. Hotărârea Tribunalului General poate fi atacată la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, cea mai înaltă instanță judiciară din UE.

În esență,potrivit constatărilor Tribunalului, McDonald’s nu a utilizat efectiv marca comercială pentru comercializarea „sandvișurilor cu pui” și a „preparatelor alimentare pe bază de carne de pasăre”. 

Totodată, Tribunalul a stabilit că McDonald’s nu a făcut uz real de marca Big Mac nici în contextul deschiderii de restaurante și puncte de vânzare cu autoservire.

În urma analizei probelor prezentate de McDonald’s, instanța a concluzionat că acestea nu ofereau informații suficiente cu privire la amploarea utilizării mărcii pentru produsele din carne de pasăre, în special în ceea ce privește volumul vânzărilor, durata perioadei de utilizare a mărcii și frecvența cu care aceasta a fost folosită.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare