vineri, iulie 19, 2024
23 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

OMS: Acord pentru o nouă categorie de „Urgență pandemică”

După o perioadă de doi ani de negocieri, statele membre ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au ajuns la un consens provizoriu privind actualizarea reglementărilor obligatorii din domeniul sănătății, prin introducerea unei noi categorii, intitulată „Urgență pandemică”.

 Cu toate acestea, între țările dezvoltate și cele mai puțin dezvoltate persistă dezacorduri semnificative în ceea ce privește distribuirea vaccinurilor și pregătirea pentru situații epidemice, informează Reuters. 

Organizația Mondială a Sănătății, o agenție a Națiunilor Unite, își exprimă speranța ca aceste probleme să fie depășite cel târziu anul viitor, sau chiar mai devreme, permițând astfel omenirii să reacționeze într-o manieră mult mai coordonată în eventualitatea apariției unor noi viruși sau agenți patogeni cu potențial de răspândire la scară globală. 

Necesitatea unui acord global pentru un răspuns coordonat în cazul pandemiilor a devenit evidentă după ce virusul Covid-19, care a apărut în China la sfârșitul anului 2019, provocând o criză globală care a durat aproape trei ani și a ucis peste 7 milioane de oameni de pe întregul glob. 

În acest sens, Directorul general al OMS, Tedros Ghebreyesus a transmis: „Există o dorință comună a statelor membre de a-și proteja popoarele și lumea în ansamblu de riscul comun al urgențelor de sănătate publică și al viitoarelor pandemii”.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

212,729FaniÎmi place
6,064CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

POS obligatoriu 2024 PFA. Proiect de lege

Un nou proiect de lege elaborat recent de Ministerul...

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Elon Musk, revoltat de noua lege privind identitatea de gen din California, mută sediul SpaceX și X în Texas

Profund nemulțumit de recentul act normativ din California ce favorizează persoanele transgender, Elon Musk a luat decizia de a-și transfera afacerile în statul Texas. Într-o postare pe platforma X, la o zi după...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele electrice produse de BMW și Volkswagen în China, de la 37% la 21%, ținând cont de faptul că aceștia se numără printre cei mai semnificativi...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând în atenție sistemul de justiție al țării. O tânără de 20 de ani, identificată ca Maja R., din Hamburg, a primit o pedeapsă mai severă...