joi, iulie 18, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Premierul Mitsotakis anunță posibile restricții pe piața Airbnb din Grecia

Premierul Kyriakos Mitsotakis a anunțat la începutul acestei săptămâni că Grecia ia în considerare introducerea unor restricții suplimentare pe piața Airbnb, prin limitarea numărului de nopți de rezervare pentru locuințele disponibile. 

Piața Airbnb din Grecia se confruntă cu acuzații legate de creșterea prețurilor și scăderea rezervărilor pe termen lung, ceea ce a condus la dificultăți pentru greci în găsirea proprietăților de închiriat, anunță wall-street.ro. 

Santorini, Grecia

Proprietarii de Golden Visa au achiziționat mai multe proprietăți atunci când pragul de calificare era de numai 250.000 de euro (aproximativ 270.272 dolari), fapt care a declanșat și un val de rezervări pentru o singură noapte. 

Înainte de această situație, Mitsotakis stabilise pragul necesar pentru calificarea în vederea obținerii vizelor – care oferă permise de ședere de 5 ani și pașapoarte UE pentru deținători și familiile acestora – la 800.000 de euro (864.872 dolari) în zonele populare.

Autoritățile caută soluții pentru a reduce exploatarea pieței imobiliare, generată de programul Golden Visa, preferat de străinii înstăriți. 

Guvernul a anunțat intenția de a lua în considerare stimulente fiscale care să favorizeze închirierile pe termen lung și penalități mai severe pentru nerespectarea rezervărilor, urmând să colecteze date în acest an pentru a evalua impactul acestor reglementări. 

Așa-numitele „vize de aur” permit unor cetățeni străini cu venituri ridicate să obțină dreptul de rezidență în UE și, implicit, o cale către obținerea cetățeniei, prin investiții în proprietăți imobiliare sau active financiare locale. 

Programele vin însoțite de câteva condiții, iar unele dintre acestea impun solicitantului să petreacă cel puțin o săptămână pe an în țara în care dorește să devină cetățean.

În acest ministrul a declarat că: „Studiem piața Airbnb, în principal din Atena, pentru a vedea dacă putem limita în mod logic închirierile pe termen scurt, pentru a elibera mai multe proprietăți pentru închirieri pe termen lung. Vom vedea, de asemenea, cât timp ar trebui să acordăm în total pe parcursul anului unei proprietăți pentru a fi închiriată prin platforme de tip Airbnb. Studiem atent pentru că este o problemă complexă”, informează wall-street.ro. 

„Am aplicat deja restricții pentru cei care folosesc Airbnb în scopuri comerciale. În plus, vom discuta durata adecvată pentru închirierea pe termen scurt a proprietăților”, a adăugat Mitsotakis.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,150FaniÎmi place
5,940CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Elon Musk, revoltat de noua lege privind identitatea de gen din California, mută sediul SpaceX și X în Texas

Profund nemulțumit de recentul act normativ din California ce favorizează persoanele transgender, Elon Musk a luat decizia de a-și transfera afacerile în statul Texas. Într-o postare pe platforma X, la o zi după...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele electrice produse de BMW și Volkswagen în China, de la 37% la 21%, ținând cont de faptul că aceștia se numără printre cei mai semnificativi...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând în atenție sistemul de justiție al țării. O tânără de 20 de ani, identificată ca Maja R., din Hamburg, a primit o pedeapsă mai severă...