vineri, iulie 12, 2024

Prima grevă din istoria companiei Samsung de la înființarea sa în 1969

Samsung Electronics s-ar putea confrunta cu prima grevă din istoria sa pe 7 iunie, după ce sindicatul și-a îndemnat toți membrii să protesteze ca urmare a neacceptării revendicărilor salariale de către companie, conform HotNews.

Pe 24 mai, Sindicatul National Samsung Electronics a organizat un miting la Seul, un eveniment rar pentru o companie care, până în 2020, a descurajat în mod ferm organizarea lucrătorilor în sindicate. 

Sindicatul, care afirmă că are 28.000 de membri, îi încurajează pe aceștia să-și ia o zi de concediu pe 7 iunie, cu scopul de a perturba activitățile în fabricile de electronice.

Sindicatul a solicitat o majorare salarială medie de 6,5% și acordarea unui bonus în funcție de performanța financiară a companiei. Aceasta ar fi prima grevă din istoria companiei de la înființarea sa în 1969.

Negocierile între sindicaliști și conducere au avut loc de la începutul anului, dar nu s-a ajuns la o înțelegere. Discuțiile vor continua. „Nu mai tolerăm persecuția la care este supus sindicatul. Declarăm grevă din cauza neglijării angajaților de către companie”, a afirmat un reprezentant al sindicatului în cadrul unei conferințe de presă.

Experții au avertizat că o grevă de amploare ar putea avea un impact negativ asupra producției de cipuri și asupra lanțurilor de aprovizionare globale cu produse electronice.

În ultimele săptămâni, angajații au organizat câteva acțiuni de protest în fața sediului companiei din Seul, precum și la uzina de producție din Hwaseong. 

Ca reacție la decizia companiei de a majora salariile cu 5,1% în acest an, sindicatul a declarat anterior că dorește ca angajații să beneficieze de o zi suplimentară de concediu, precum și de bonusuri acordate în mod transparent și bazate pe performanță.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare