vineri, iulie 12, 2024

Proces câștigat de Adidas, un model de pantaloni Nike, interzis în Germania

Compania Adidas a reușit să câștige o bătălie legală împotriva Nike, după ce a intentat un proces pentru încălcarea drepturilor de autor. Curtea Regională din Dusseldorf a decis că Nike nu mai are voie să comercializeze în Germania o pereche de pantaloni care prezenta dungile iconice ale brandului Adidas, anunță b1tv.ro. 

Decizia instanței a fost contestată de Nike, însă avocatul Adidas, dr. Christian Rassmann, susține că acest caz reprezintă „un atac țintit asupra faimosului brand Adidas și asupra celor trei dungi ale sale”. El a subliniat că o abundență de produse similare pe piață ar putea afecta identitatea unică a companiei germane în industria sportivă.

Deși Adidas a pierdut contractul de a echipa naționala de fotbal a Germaniei în fața rivalului său Nike, producătorul german a obținut o victorie importantă în instanță. 

Adidas a dat în judecată Nike pentru comercializarea a cinci modele de pantaloni care aveau aplicații similare cu celebrele dungi ale brandului german. 

Curtea Regională din Dusseldorf a admis parțial acțiunea intentată de Adidas și a interzis vânzarea unuia dintre modelele contestate pe teritoriul Germaniei. Avocatul Adidas, dr. Christian Rassmann susține, a întrebat ironic: „Ar mai funcționa brandul meu dacă un competitor începe să aducă pe piață produse similare în cantități mari?”

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare