vineri, iulie 12, 2024

Restricții privind consumul de alcool în Tokyo, măsură pentru limitarea daunelor provocate de turiști

Cartierul Shibuya din Tokyo, unul dintre cele mai frecventate de turiști, a decis să restricționeze consumul băuturilor alcoolice în spațiile publice, între orele 18:00 și 05:00, ca urmare a numeroaselor incidente provocate de vizitatori. 

Tokyo

Primăria a emis un comunicat în care se precizează că „Daunele cauzate de supraturism sunt mari, ducând la pagube materiale cauzate de băutul pe stradă, altercații cu locuitorii și aruncarea gunoiului pe stradă”, anunță CNN. 

Măsura vine după ce, în toamna anului trecut, activitățile legate de Halloween au fost interzise în Shibuya, din aceleași motive. 

Cu toate acestea, restricția nu a avut efectul scontat, turiștii continuând să consume băuturi alcoolice în exces. 

Japonia se confruntă cu probleme legate de supraturism de la ridicarea restricțiilor impuse pe durata pandemiei, iar autoritățile încearcă să gestioneze fluxul de vizitatori prin campanii de informare cu privire la cultura locală. De exemplu, în Kyoto au fost amplasate afișe și distribuite pliante cu reguli de conduită, după ce unii turiști au manifestat un comportament inadecvat.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare