vineri, iulie 12, 2024

Tribunalul maltez refuză extrădarea prințului Paul al României, condamnat pentru corupție

Tribunal din Malta a respins cererea autorităților române de extrădare a prințului Paul Philippe al României, în vârstă de 75 de ani, care a fost condamnat în România la aproximativ 3 ani și jumătate de închisoare pentru corupție cu privire la de restituirea ilegală a unor bunuri imobiliare, situate în apropierea Bucureștiului, informează Digi 24. 

Magistratul Leonard Caruana a concluzionat că există un „risc real” ca drepturile fundamentale ale prințului să fie încălcate în cazul extrădării.

Prințul Paul al României a fugit din țară în 2020, după ce a fost condamnat, și a fost prins la Paris în iunie 2022. Curtea de Apel din Franța a refuzat deja să îl extrădeze în România, iar avocatul prințului a invocat acest argument în fața instanței malteze.

Prințul Paul al României
Foto: Digi24

În cadrul procedurilor, au fost audiate mai multe persoane, printre care un fost procuror francez și avocatul american al lui Paul al României. Avocatul maltez al prințului, Jason Azzopardi, a subliniat modul în care instanțele franceze au respins o cerere de extrădare similară, concluzionând că există un risc real de încălcare a drepturilor fundamentale ale lui Paul al României. 

Deși decizia tribunalului maltez nu este definitivă, prințul Paul al României va rămâne în arest preventiv timp de trei zile, până când procurorul general va decide dacă va face apel la această hotărâre. 

Avocatul apărării a menționat că va exista probabil o cerere de eliberare pe cauțiune până la expirarea termenului de apel.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare