joi, iulie 18, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Trump părăsește tribunalul în tăcere, în timp ce juraţii se pregătesc să decidă verdictul

Ieri, la New York, au avut loc pledoariile finale în procesul penal al lui Donald Trump. Cei 12 membri ai juriului urmează să înceapă deliberările pentru a stabili vinovăția sau nevinovăția republicanului în legătură cu cele 37 de capete de acuzare. Trump a părăsit sala de judecată fără a face declarații, după aproximativ zece ore de argumente, informează Observatornews.ro.

Procesul final al fostului președinte american Donald Trump a intrat în faza finală, cea a pledoariilor de încheiere. Todd Blanche, avocatul republicanului, a petrecut aproape trei ore încercând să convingă juriul că clientul său nu a săvârșit nicio faptă penală.

În plus, acesta a încercat să arunce responsabilitatea asupra lui Michael Cohen, fostul avocat al lui Trump: „ Dacă ar exista unul dintre cei mai buni mincinoşi, din toate timpurile, acela ar fi Michael Cohen. Michael Cohen este întruchiparea îndoielii rezonabile. Este o nebunie. Este o ruşine. Este o oroare pentru democraţie şi pentru republica noastră. Chiar şi aşa, continuă”

Procurorul Joshua Steinglass a prezentat apoi argumentul final al acuzării, vorbind timp de patru ore și 41 de minute despre probele care îl incriminează pe republican. 

Steinglass a subliniat faptul că mărturia lui Cohen nu a fost necesară pentru a demonstra existența unei conspirații. La sfârșitul zilei, Trump a plecat de la tribunal fără a discuta cu jurnaliștii, ridicându-și pumnul stâng.

O apariție neașteptată la New York a fost cea a actorului Robert De Niro, care nu a ratat ocazia să-l critice pe republican: „Faptul că acest bufon candidează acum nu ar trebui să se întâmple niciodată. Am uitat lecţiile din istorie care ne-au arătat alţi clovni care nu au fost luaţi în serios până nu au devenit dictatori feroce”.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,686FaniÎmi place
5,987CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Elon Musk, revoltat de noua lege privind identitatea de gen din California, mută sediul SpaceX și X în Texas

Profund nemulțumit de recentul act normativ din California ce favorizează persoanele transgender, Elon Musk a luat decizia de a-și transfera afacerile în statul Texas. Într-o postare pe platforma X, la o zi după...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele electrice produse de BMW și Volkswagen în China, de la 37% la 21%, ținând cont de faptul că aceștia se numără printre cei mai semnificativi...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând în atenție sistemul de justiție al țării. O tânără de 20 de ani, identificată ca Maja R., din Hamburg, a primit o pedeapsă mai severă...