joi, iulie 18, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

UE acuză Microsoft de practici anticoncurențiale. Compania riscă amenzi uriașe.

Uniunea Europeană a emis un raport preliminar prin care acuză Microsoft de practici anticoncurențiale, referindu-se la integrarea platformei Teams în pachetul Office ca fiind o asociere neconformă cu legislația în vigoare. Instituțiile europene au subliniat că eforturile companiei de a separa cele două produse sunt considerate insuficiente, relatează Biziday.

În aces sens, autoritățile de la Bruxelles susțin că prin incorporarea Teams în pachetul Office, Microsoft a obținut un avantaj competitiv nejustificat în detrimentul competitorilor precum Zoom sau Slack. Se menționează că Microsoft a implementat gratuit Teams în pachetul Office 365 în urmă cu șapte ani, eliminând treptat Skype for Business.

În luna aprilie, Microsoft a prezentat o strategie de separare a Teams de Office, în încercarea de a pune capăt investigației europene. Cu toate acestea, Uniunea Europeană consideră că aceste măsuri nu sunt suficiente pentru a asigura o competiție echitabilă pe piață. Brad Smith, director executiv al Microsoft, atransmis că: „vor fi luate noi măsuri pentru a răspunde preocupărilor Comisiei”. Una dintre deciziile companiei a fost oferirea de abonamente Office fără aplicația Teams inclusă.

Comisia Europeană evidențiază că acest raport preliminar nu reprezintă rezultatul definitiv al anchetei. În această etapă, Comisia Europeană informează părțile implicate despre obiecțiile formulate. Microsoft are posibilitatea de a oferi clarificări suplimentare sau de a solicita o audiere.

În eventualitatea în care compania va fi găsită vinovată de încălcarea legislației antitrust, aceasta riscă o sancțiune de ordin pecuniar constând în amendă de până la 10% din cifra de afaceri, precum și implementarea unor măsuri corective.

Concomitent, Microsoft se află sub lupa autorităților de reglementare pentru colaborările sale cu start-up-uri din domeniul inteligenței artificiale, cu accent pe parteneriatul cu OpenAI.

De asemenea, în ultimii ani, compania a fost supusă unor proceduri de validare a achiziției dezvoltatorului de jocuri Activision Blizzard, o tranzacție evaluată la aproximativ 70 de miliarde de dolari. Pentru a demonstra că nu va restricționa accesul la jocuri doar pe consolele proprii și nici nu va monopoliza piața jocurilor în cloud, Microsoft a încheiat diverse acorduri cu Sony și Ubisoft.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,150FaniÎmi place
5,940CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Elon Musk, revoltat de noua lege privind identitatea de gen din California, mută sediul SpaceX și X în Texas

Profund nemulțumit de recentul act normativ din California ce favorizează persoanele transgender, Elon Musk a luat decizia de a-și transfera afacerile în statul Texas. Într-o postare pe platforma X, la o zi după...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele electrice produse de BMW și Volkswagen în China, de la 37% la 21%, ținând cont de faptul că aceștia se numără printre cei mai semnificativi...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând în atenție sistemul de justiție al țării. O tânără de 20 de ani, identificată ca Maja R., din Hamburg, a primit o pedeapsă mai severă...