joi, iulie 18, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Un cântăreț dă în judecată spitalul deoarece medicii l-au diagnosticat cu o boală psihică deoarece acesta le-a spus că este celebru.

Alexander Morris, component al formației americane The Four Tops, a intentat un proces împotriva unui spital, susținând că personalul medical i-a întrerupt tratamentul și a solicitat o evaluare psihiatrică după ce acesta și-a dezvăluit identitatea de persoană publică, relatează BBC.

Morris, care s-a alăturat grupului muzical în 2019, afirmă că s-a prezentat la Spitalul Ascension Macomb Oakland din Detroit, în aprilie 2023, acuzând probleme respiratorii și dureri toracice.

Alexander Morris
Foto: bbc

Artistul pretinde că a fost victima discriminării pe criterii etnice, iar cadrele medicale au presupus în mod eronat că suferă de o afecțiune psihică atunci când le-a mărturisit că este membru al trupei Four Tops, în loc să-i trateze „simptomele clare de boală cardiacă”. În final, cântărețului i s-a pus diagnosticul de pneumonie și o afecțiune cardiacă severă.

Morris, în vârstă de 53 de ani, menționează că se confrunta cu probleme de securitate cauzate de fani și admiratori insistenți, motiv pentru care a informat o asistentă și un agent de pază al spitalului despre statutul său de membru al cunoscutei formații.

De asemenea, el a comunicat unui medic că se confruntă cu dificultăți de respirație, dureri în piept și că are un istoric de afecțiuni cardiace, însă angajații spitalului „au presupus în mod eronat că era bolnav mintal, când și-a dezvăluit identitatea”.

I-au întrerupt administrarea oxigenului, l-au imobilizat într-o cămașă de forță, iar un gardian l-a supus unui tratament discriminatoriu pe criterii rasiale. Când soția sa a încercat să convingă un agent de securitate că nu era vorba de un delir, aceasta a fost ignorată.

Personalul și-a dat seama de eroarea comisă abia în momentul în care Morris le-a arătat înregistrări video cu el interpretând alături de trupă la gala premiilor Grammy. Drept scuze, i-au oferit un voucher în valoare de 25 de dolari, pe care artistul l-a refuzat.

Reprezentanții spitalului au declarat că „prioritatea sa principală” este sănătatea și siguranța pacienților, dar „nu poate oferi detalii despre cazurile aflate în investigație”.

The Four Tops este renumită pentru șlagăre precum „Reach Out I’ll Be There” din 1966 și a trecut prin mai multe schimbări de componență în anii recenți, anunță Digi24.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,686FaniÎmi place
5,987CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Elon Musk, revoltat de noua lege privind identitatea de gen din California, mută sediul SpaceX și X în Texas

Profund nemulțumit de recentul act normativ din California ce favorizează persoanele transgender, Elon Musk a luat decizia de a-și transfera afacerile în statul Texas. Într-o postare pe platforma X, la o zi după...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele electrice produse de BMW și Volkswagen în China, de la 37% la 21%, ținând cont de faptul că aceștia se numără printre cei mai semnificativi...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând în atenție sistemul de justiție al țării. O tânără de 20 de ani, identificată ca Maja R., din Hamburg, a primit o pedeapsă mai severă...