joi, iulie 18, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Victorie istorică pentru drepturile femeilor: Curtea Supremă a SUA respinge restricționarea accesului la pilula abortivă.

Judecătorii instanței supreme din Statele Unite ale Americii au respins în unanimitate solicitarea de a limita accesul la un medicament utilizat pentru întreruperea de sarcină, reprezentând o reușită semnificativă pentru apărătorii drepturilor femeilor, potrivit informațiilor furnizate de Biziday.

Mifepristona, un medicament frecvent administrat pentru avortul medicamentos, va continua să fie disponibilă în aceleași condiții pe teritoriul SUA, ca urmare a deciziei Curții Supreme de a respinge în unanimitate acțiunea în justiție intentată de un grup de medici și militanți anti-avort, reuniți sub denumirea de „Alianța pentru medicina hipocratică”, invocând lipsa unui interes direct al reclamanților în acest litigiu. Această hotărâre survine la doi ani după ce dreptul la avortul chirurgical a fost declarat ilegal.

Mifepristona reprezintă unul dintre cele două medicamente utilizate în procedura de avort medicamentos, aceasta fiind în prezent cea mai comună metodă de întrerupere a sarcinii în Statele Unite. Pentru a induce un avort, femeile trebuie să administreze inițial mifepristonă, urmată de misoprostol pentru a evacua conținutul uterin.

Reclamanții au susținut necesitatea retragerii aprobării acordate de Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA) pentru acest medicament, însă în cursul deliberărilor, judecătorii nu au fost convinși de faptul că vreunul dintre reclamanți ar fi suferit vreun prejudiciu ca urmare a disponibilității mifepristonei. Unul dintre judecători a motivat că: „Dorința unui reclamant de a face ca un medicament să fie mai puțin disponibil pentru alții nu îi dă dreptul să deschidă un proces”.

De la anularea dreptului la avort în 2022, 21 de state americane au adoptat măsuri restrictive în acest sens, 17 dintre acestea interzicând avortul începând de la șase săptămâni de sarcină sau chiar mai devreme.

Cu toate acestea, decizia Curții Supreme nu are impact asupra legislației privind avortul, iar avortul medicamentos rămâne ilegal în statele care interzic această procedură. Cercetările relevă faptul că avortul medicamentos prezintă o eficacitate de 95% în ceea ce privește întreruperea sarcinii, aproape două treimi din totalul avorturilor practicate în SUA fiind realizate prin intermediul medicamentelor.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,150FaniÎmi place
5,940CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Elon Musk, revoltat de noua lege privind identitatea de gen din California, mută sediul SpaceX și X în Texas

Profund nemulțumit de recentul act normativ din California ce favorizează persoanele transgender, Elon Musk a luat decizia de a-și transfera afacerile în statul Texas. Într-o postare pe platforma X, la o zi după...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele electrice produse de BMW și Volkswagen în China, de la 37% la 21%, ținând cont de faptul că aceștia se numără printre cei mai semnificativi...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând în atenție sistemul de justiție al țării. O tânără de 20 de ani, identificată ca Maja R., din Hamburg, a primit o pedeapsă mai severă...