joi, iulie 18, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Walmart, împotriva legii privind butoanele de panică pentru protecția angajaților din retail, invocând că în realitate nu se întâmplă nimic

Walmart, unul dintre cei mai mari retaileri din Statele Unite, își exprimă opoziția față de instalarea butoanelor de panică în unitățile sale comerciale, o măsură dorită de legislativul statului New York pentru a asigura securitatea angajaților din sectorul de retail. 

O lege recent adoptată de Senatul statului New York ar impune majorității lanțurilor mari de retail, inclusiv Walmart, să instaleze butoane de panică ușor accesibile în magazinele lor sau să ofere personalului dispozitive portabile de panică sau activate prin telefon, care să alerteze serviciile de urgență, anunță news.ro. 

Walmart
Foto: The Kitchn

Această lege reprezintă un răspuns la creșterea amenințărilor la adresa lucrătorilor din magazine, cauzate de furturi și violențe, și urmează să fie semnată de guvernatorul Kathy Hochul, având în vedere că a trecut de legislativul statului.

Companiile de retail au exprimat critici la adresa legii, invocând, printre altele, costurile ridicate asociate instalării butoanelor de panică.

Într-o declarație pentru Reuters, Dan Bartlett, vicepreședinte executiv al Walmart pentru afaceri corporative, a explicat opoziția companiei față de ideea butonului de panică, exprimându-și îngrijorarea cu privire la potențialele alarme false: „În opt din 10 cazuri cineva crede că se întâmplă ceva, dar de fapt nu se întâmplă”.

Walmart a anunțat că și-a numit primul ofițer șef pentru siguranță în aprilie, având ca obiectiv evaluarea siguranței angajaților din magazinele sale.

În prezent, Walmart operează 4.700 de magazine la nivel național, dintre care 98 sunt situate în statul New York.

Prevederea referitoare la butonul de panică din legea statului New York va intra în vigoare începând cu anul 2027 pentru retailerii cu peste 500 de angajați la nivel național.

De asemenea, legea  impune majorității comercianților cu 10 sau mai mulți angajați să ofere instruire personalului lor în domeniul prevenirii violenței.

Deși Walmart nu are sindicate, Sindicatul Retail, Wholesale și Department Store, care reprezintă peste 100.000 de lucrători din SUA, a depus eforturi pentru ca acest proiect de lege să fie adoptat în statul New York.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,150FaniÎmi place
5,940CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Elon Musk, revoltat de noua lege privind identitatea de gen din California, mută sediul SpaceX și X în Texas

Profund nemulțumit de recentul act normativ din California ce favorizează persoanele transgender, Elon Musk a luat decizia de a-și transfera afacerile în statul Texas. Într-o postare pe platforma X, la o zi după...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele electrice produse de BMW și Volkswagen în China, de la 37% la 21%, ținând cont de faptul că aceștia se numără printre cei mai semnificativi...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând în atenție sistemul de justiție al țării. O tânără de 20 de ani, identificată ca Maja R., din Hamburg, a primit o pedeapsă mai severă...