vineri, iulie 19, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Autoritățile germane confiscă 88.000 de euro de la doi români pentru nedeclararea banilor la vamă.

Recent, organele de control din Germania au reținut suma de 88.000 de euro aparținând a doi cetățeni români, motivând că aceștia nu și-au declarat fondurile la punctele de trecere a frontierei, informează europafm.ro. 

Cei doi bărbați, având vârstele de 31, respectiv 44 de ani, au fost opriți pentru o verificare de rutină pe autostrada A4 din Germania, în apropierea graniței cu Olanda, la o distanță de 65 de kilometri vest de orașul Köln.

euro

Potrivit unui comunicat emis de Poliția Federală germană, autoritățile au confiscat banii deoarece cetățenii români nu au notificat oficialii vamali cu privire la suma considerabilă pe care o transportau.

Legislația în vigoare stipulează obligativitatea declarării oricărei sume ce depășește valoarea de 10.000 de euro, atât la momentul intrării, cât și al ieșirii din statele membre ale Uniunii Europene.

Inițial, indivizii au negat că ar deține asupra lor o sumă atât de mare de bani. Chiar și după descoperirea teancurilor de bancnote, aceștia au refuzat să ofere detalii legate de proveniența banilor și scopul în care intenționau să-i utilizeze.

Organele de ordine i-au sancționat contravențional pe cei doi pentru omisiunea declarării sumelor de bani la frontieră, după care le-au permis să-și reia deplasarea.

Demersurile de stabilire a originii fondurilor sunt în curs de desfășurare, implicate fiind Poliția Criminală de Stat din landul Renania de Nord-Westfalia și Biroul de Investigații Vamale din localitatea Essen.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,686FaniÎmi place
5,987CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un proiect de lege privind modificarea Legii nr. 56/2020 pentru recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva COVID-19. Proiectul de lege adaugă un articol unic...

Elon Musk, revoltat de noua lege privind identitatea de gen din California, mută sediul SpaceX și X în Texas

Profund nemulțumit de recentul act normativ din California ce favorizează persoanele transgender, Elon Musk a luat decizia de a-și transfera afacerile în statul Texas. Într-o postare pe platforma X, la o zi după...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele electrice produse de BMW și Volkswagen în China, de la 37% la 21%, ținând cont de faptul că aceștia se numără printre cei mai semnificativi...