vineri, iulie 12, 2024

Două parcuri de distracții de pe litoral închise temporar de către ANPC

În urma unor acțiuni de control desfășurate de către ANPC prin intermediul Comandamentului Litoral 2024 – structură special creată de instituție pentru monitorizarea pieței în zona de vacanță de pe malul Mării Negre -, împreună cu reprezentanții Inspectoratului Teritorial ISCIR și ai Primăriei comunei Limanu, județul Constanța, s-a decis sancționarea a doi operatori economici (Popescu Business Family SRL și Luna Park Popa SRL), conform unui comunicat emis de către ANPC în data de 7 iulie.

Acestora le-au fost imputate mai multe nereguli privind funcționarea parcurilor de distracții:

  • lipsa autorizării pentru echipamentele de agrement;
  • folosirea unor echipamente de agrement fără revizii ISCIR (pentru funcționare și siguranță), fapt care pune în pericol sănătatea sau viața utilizatorilor;
  • folosirea unor echipamente de agrement deteriorate, cu vopsea exfoliată, plasă elastică ruptă, pentru trambuline și cu rugină pe elemente de siguranță, uzură în exces a unor elemente sau chiar lipsa unora care asigurau siguranța consumatorilor;
  • folosirea unor echipamente de agrement care au suferit modificări neautorizate;
  • lipsa informării consumatorilor referitor la denumirea echipamentului, a modului corect de folosire și a avertizărilor cu privire la potențialele pericole în timpul utilizării aparatelor;
  • lipsa împământării în cazul unor echipamente electrice, acest lucru putând pune în pericol viața și siguranța consumatorilor.

Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a declarat în urma acestor incidente următoarele: „A oferi consumatorilor, copiilor îndeosebi, servicii de agrement prin intermediul unor parcuri de distracții neverificate tehnic de mai bine de 7 ani, cu improvizații și aparate deteriorate, este o dovadă de iresponsabilitate, din partea operatorilor economici în cauză. Vă recomandăm ca, înaintea utilizării unor astfel de echipamente, să verificați informațiile afișate de prestator, precum și starea aparatelor și să nu le folosiți dacă observați improvizații, deteriorări sau funcționare anevoioasă. Evitați instalațiile improvizate, pentru a nu vă pune, dumneavoastră și copiilor dumneavoastră, viața în pericol! Litoralul românesc dispune de parcuri de distracții autorizate, verificate și sigure pentru consumatori, iar autoritățile statului monitorizează permanent funcționarea în siguranță și conform exigențelor legale a spațiilor de acest fel.”

Operatorii economici antemenționați au fost sancționați prin aplicarea unei amenzi contravenționale în valoare de 10.000 lei, interzicerea utilizării aparatelor până la remedierea deficiențelor și oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor constatate, pentru ambii operatori economici.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare