vineri, iulie 12, 2024

Instanţa suspendă recuperarea celor 60 milioane euro în dosarul lui Dan Voiculescu

Instanţa Tribunalului Bucureşti a hotărât suspendarea punerii în aplicare a deciziei prin care s-a stabilit recuperarea prejudiciului în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, informează HotNews.

Anterior, pe data de 8 august 2014, Curtea de Apel Bucureşti a decis că prejudiciul cauzat în urma procesului de privatizare a Institutului de Cercetări Alimentare se ridică la aproximativ 60 de milioane de euro.

Astfel: „În temeiul dispoziţiilor art. 460 alin.1 C. proc. pen. dispune suspendarea executării sentinţei penale nr. 701/26.09.2013 pronunţată de Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală, definitivă prin decizia penală nr.888/08.08.2014 a Curţii de Apel Bucureşti, Secţia II Penală, în dosarul nr.25497/3/2012″

Această decizie nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 48 de ore. 

 În august 2014, Dan Voiculescu a fost  condamnat la 10 ani de închisoare într-un dosar ce avea ca obiect privatizarea ilegală a Institutului de Cercetări Alimentare. Conform instanței, această fraudă a provocat un prejudiciu semnificativ bugetului de stat, estimat la aproximativ 60 de milioane de euro, sumă din care autoritățile române au reușit să recupereze doar o fracțiune până în momentul de față, respectiv, din anul 2021 s-au recuperat 18 milioane de euro din suma totală. 

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare