vineri, iulie 19, 2024
23 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Într-un caz de omor, o judecătoare a expediat numeroase SMS-uri prin care anunța că avocatul e „superb” și procurorul „transpiră prin haină”

O judecătoare din Oklahoma, Statele Unite ale Americii, care a fost surprinsă trimițând mesaje text și utilizând platformele de socializare în timpul desfășurării unui proces penal desfășurat anul trecut, și-a asumat comportamentul „inadecvat” și a renunțat la funcție la finalul săptămânii precedente.

Înregistrările sistemelor de supraveghere video au relevat că Traci Soderstrom, care până recent ocupa funcția de judecător pentru comitatele Lincoln și Pottawatomie, a fost inseparabilă de dispozitivul său mobil pe parcursul unui proces desfășurat în iunie 2023.

Cazul respectiv îl avea în centru pe Khristian Tyler Martzall, acuzat de uciderea copilului de doi ani al partenerei sale, anunță Digi24.ro.

O anchetă ulterioară a concluzionat că Soderstrom a transmis peste 500 de mesaje unui funcționar al instanței pe durata procesului, conținutul acestora incluzând „comentarii amuzante despre aspectul fizic al avocaților, juraților și martorilor, precum și utilizarea unui limbaj ofensator la adresa acuzatorilor”.

„Au fost unele lucruri nepotrivite pe care nu trebuia să le fac”, a declarat Soderstrom în cadrul unei conferințe de presă organizate vineri. „Am trimis mesaje în timpul unui proces. Nu contează dacă a fost un caz de circulație, de divorț sau de crimă. Am trimis mesaje în timpul procesului și nu trebuia.”

În petiția înaintată Curții Supreme, judecătorul John Kane a afirmat că Soderstrom și funcționarul instanței „au pus la îndoială veridicitatea declarațiilor martorilor din proces, au apreciat înfățișarea unui ofițer de poliție care a depus mărturie, au ridiculizat procurorii și și-au exprimat susținerea pentru inculpat”.

Printre altele, Soderstrom a comentat despre un procuror că „transpiră prin haină”, l-a caracterizat pe avocatul apărării drept „superb” și a acuzat un martor al acuzării de fals în declarații.

Comportamentul lui Soderstrom a demonstrat „o gravă neglijare a îndatoririlor, părtinire și abuz”, precum și o „lipsă de demnitate necesară pentru a ocupa funcția de judecător”, a notat Kane în documentul înaintat instanței.

Soderstrom a atacat multe dintre acuzațiile formulate în petiție și a susținut că nu poate fi învinuită de lipsă de imparțialitate în cazul respectiv.

Mai apoi, Soderstrom și-a înaintat demisia în mod voluntar, astfel că nu va nu mai ocupa nicio funcție judiciară în statul Oklahoma.

În final, inculpatul din procesul respectiv a fost găsit vinovat de jurați pentru omor din culpă și a fost condamnat la pedeapsa închisorii cu executare.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

212,821FaniÎmi place
6,079CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

POS obligatoriu 2024 PFA. Proiect de lege

Un nou proiect de lege elaborat recent de Ministerul...

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un proiect de lege privind modificarea Legii nr. 56/2020 pentru recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva COVID-19. Proiectul de lege adaugă un articol unic...

Wiz Khalifa, reținut la Beach, Please! pentru consum public și deținere de cannabis

În cadrul festivalului Beach, Please din Costinești, un incident controversat a avut loc sâmbătă seara, implicând pe celebrul rapper american Wiz Khalifa. Artistul  s-a confruntat cu autoritățile locale după ce a consumat marijuana în mod...

Eșec în justiție pentru ANPC în disputa privind practicile de creditare ale băncilor

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a suferit o înfrângere în confruntarea juridică cu o instituție financiară privind recalcularea obligațiilor de plată pentru împrumuturi. Concomitent, aceeași autoritate a înregistrat un nou eșec într-o dispută...